«Σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων» δηλώνει η ΑΔΕΔΥ μετά την ανακοίνωση του σκληρού πακέτου λιτότητας. «Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο» προειδοποιεί και καλεί σε δυναμική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης.

«Πράγματι έχουμε ιστορικές αλλαγές, όπως εξήγγειλε ο κ. πρωθυπουργός και όπως συγκεκριμένα προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομίας με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι «προφανώς τίποτα δεν ισχύει από αυτά που επικαλέστηκαν για ανθρώπινη αλληλεγγύη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για Ελλάδα των αξιών».

«Όταν η κοινωνία διαλύεται, όταν ο πολίτης οδηγείται όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερη φτώχεια και την τελική οικονομική του εξαθλίωση, κανένα μέλλον ευοίωνο δεν δημιουργεί αυτή η πολιτική, αυτή η οικονομική επιλογή για την χώρα και για τους πολίτες. Η κρίση φαίνεται ότι πράγματι θα είναι μια ευκαιρία και πάλι για τους έχοντες και κατέχοντες, για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, για τους γνωστούς κερδοσκόπους και τους εκβιαστές της κοινωνίας και των πολιτών» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

«Πράγματι γίνεται νέα κατανομή πλούτου που συγκεκριμενοποιεί το: οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» συνεχίζει στην ανακοίνωση.

«Σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Απελευθερώνει ουσιαστικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Καταργεί τον κατώτερο μισθό και την ΕΣΣΕ, φορτώνει με νέα φορολογικά βάρη τους μισθωτούς, μειώνει τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις.

»Μειώνει έως και 35% το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Κλείνει κάθε ελπίδα για τον άνεργο, το μέλλον των νέων. Η οικονομία οδηγείται σε ύφεση χωρίς προηγούμενο. Πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα τα κοινωνικά προβλήματα και αδιέξοδα» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Και συνεχίζει: «Οι πραγματικοί υπαίτιοι παραμένουν στο απυροβόλητο. Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο. Η έξοδος είναι υπόθεση συλλογικών και κοινωνικών αγώνων. Συνεχίζουμε, πυκνώνουμε τις κινητοποιήσεις. Όλοι και όλες δίνουμε τις καλύτερες δυνάμεις μας στις μεγάλες μάχες που απαιτούνται για να προστατεύσουμε την ζωή μας, να ανοίξουμε δρόμο με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για τα παιδιά μας, τους νέους».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης «για να σταματήσουμε την κατρακύλα, να μην περάσουν τα αντιλαϊκά, εισπρακτικά, αντικοινωνικά μέτρα».