Σε υποχρεωτική άδεια τέθηκαν οι 130 εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Diana, που εδρεύει στην Ξάνθη, ενώ οι υπεύθυνοι της μονάδας τους διαβεβαίωσαν ότι το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει έπειτα από τις γιορτές του Πάσχα, στις 6 Απριλίου.

Μάλιστα, η διοίκηση της εταιρίας ενημέρωσε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Αγγελο Μπεμπεκίδη, πως έδωσε υποχρεωτική άδεια στους εργαζόμενους, διότι «προέκυψε έλλειψη πρώτων υλών».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπεμπεκίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως ήδη έχει γίνει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, διότι «είναι παράνομο να ανακοινώνεις σε έναν εργαζόμενο πότε θα πάρει την άδειά του και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν του τη δώσεις υποχρεωτικά».

Το Εργατικό Κέντροέχει προσφύγει και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν η επιχείρηση έχει επιχορηγηθεί από τον αναπτυξιακό νόμο. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι ακριβές, «η εταιρία έχει αυτομάτως αναλάβει την υποχρέωση να μην προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού», επισήμανε ο κ. Μπεμπεκίδης.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρίας, εξέδωσε για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Εξυπηρετούμε κανονικά τις ανάγκες της πελατείας μας σε έτοιμα προϊόντα και ακατέργαστο χαρτί, έχουμε δε αποθέματα 2,5 μηνών. Ως εκ τούτου, κρίναμε σκόπιμο να δοθούν κανονικές άδειες στο προσωπικό της παραγωγής επ’ ευκαιρία και των εορτών του Πάσχα.Η παραγωγή θα ξαναρχίσει την Τρίτη του Πάσχα, 6 Απριλίου, οπότε υπολογίζεται ότι θα έχουμε επαρκείς ποσότητες πρώτων υλών στις αποθήκες μας για να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας. Προς ενημέρωσή σας υπάρχει διεθνής κρίση στις πρώτες ύλες χαρτοποιίας, που πλήττει όλο τον πλανήτη, με συνέπεια υπερβολικές αυξήσεις των τιμών. Ελπίζουμε ότι η κρίση δεν θα πλήξει τη Χαρτοποιία Θράκης, γιατί έχουμε λάβει μέτρα από το 1998 για τη συνέχιση της λειτουργίας μας με πρώτες ύλες από διάφορες πηγές».

Το εργοστάσιο στην Ξάνθη είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα της Diana στην Ελλάδα, η οποία απασχολεί άλλα 70 άτομα στην Αθήνα. Ο όμιλος Ζερίτη, στον οποίο ανήκει η χαρτοβιομηχανία, έχει ακόμη παρουσία σε Αίγυπτο, Βουλγαρία και Ουγγαρία.