Συγχώνευση της Vivodi από την On Telecoms

Βάσει της συμφωνίας η On Telecoms θα εξαγοράσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivodi Telecom

Συγχώνευση της Vivodi από την On Telecoms | tovima.gr

Το ενδιαφέρον για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών συνεχίζεται αμείωτο, καθώς οι επιχειρηματικές εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι, μετά την διευρυμένη στρατηγική και μετοχική συνεργασία μεταξύ Vodafone και hellasonline, η οποία αναμένεται να «σφραγισθεί» σε 15 ημέρες, χθες ανακοινώθηκε, τελικά, η δημιουργία ενός νέου μεγάλου «παίκτη», στο τομέα των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών παροχέων με την εξαγορά της Vivodi Telecom από την On Telecoms, αφού τελικά ευοδώθηκαν οι σχετικές συζητήσεις, οι οποίες διήρκεσαν αρκετούς μήνες, για να καταλήξουν οι δυο, πλευρές σε συμφωνία.

Όπως επισημαίνεται από την διοίκηση της On Telecoms, η συμφωνία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της στρατηγικής για δημιουργία ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών. Βάσει της συμφωνίας η On Telecoms θα εξαγοράσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivodi Telecom. Στo πλαίσιο αυτό η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Εφραίμογλου, μοναδικό μέτοχο της Vivodi, η οποία θα συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με ποσοστό 20%.

Η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΟΝ Telecom και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας ξεκινώντας άμεσα από τη Θεσσαλονίκη.

Με την ενοποίηση αυτή, η On Telecoms η Vivodi προσθέτει στη συνδρομητική βάση της ΟΝ περίπου 35.000 πελάτες LLU και 65.000 προεπιλογής φορέα, από τους οποίους σημαντικός αριθμός είναι μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες διευρύνοντας, παράλληλα, και το μερίδιο αγοράς. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς η Vivodi ήταν από τις πρώτες εταιρείες μαζί με την ON που προσέφεραν στην Ελλάδα καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η ιντερνετική τηλεόραση. Έτσι η νέα On Telecoms παρουσιάζεται ενισχυμένη τόσο από πλευράς μετοχικής σύνθεσης, όσο και από πλευράς μεριδίου αγοράς και τεχνογνωσίας αποτελώντας τον πρώτο πάροχο υπηρεσιών triple play στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk