• Αναζήτηση
 • Πέθανε ο Ευάγγελος Κουλουμπής

  Πέθανε το Σάββατο ο πρώην υπουργός, βουλευτής, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Ευάγγελος Κουλουμπής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πέθανε το Σάββατο ο πρώην υπουργός, βουλευτής, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Ευάγγελος Κουλουμπής. Είχε γεννηθεί το 1929 και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παρά την αντίδραση της χούντας το 1973 ηγήθηκε ομάδας μηχανικών που διεκδίκησε και αναδείχθηκε στις αρχές του 1974 στην προεδρεία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Βουλευτής εξελέγη το 1981 με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών και μετείχε συνεχώς στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι το 1988.
  Το 1974 διετέλεσε υπουργός Δημοσίων Έργων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που διενήργησε τις εκλογές εκείνη τη χρονιά ενώ για λίγο διάστημα μετά τις εκλογές του 1985 ήταν υπουργός σε τρία υπουργεία.
  Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στις 2:00 το μεσημέρι στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Καισαριανής.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk