Με πρόεδρο τον «Καβαλιέρε»

Ιδρύθηκε και επίσημα ο «Λαός της Ελευθερίας», συμμαχία Μπερλουσκόνι-Φίνι

Συστάθηκε και επίσημα το νέο κόμμα της ιταλικής κεντροδεξιάς, με την ένωση του Forza Italia του κόμματος του Ιταλού πρωθυπουργού και της Εθνικής Συμμαχίας του Τζ.Φίνι. Η δημιουργία του Λαού της Ελευθερίας επισημοποιήθηκε με την παρέμβαση του Καβαλιέρε στο ιδρυτικό συνέδριο.

Συστάθηκε και επίσημα το νέο κόμμα της ιταλικής κεντροδεξιάς, με την ένωση του Forza Italia του κόμματος του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλλουσκόνι και της Εθνικής Συμμαχίας του Τζιανφράνκο Φίνι.

Η δημιουργία του «Λαού της Ελευθερίας», με αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Ιταλό πρωθυπουργό, επισημοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ρώμη, με την τελική παρέμβαση του «Καβαλιέρε» στο ιδρυτικό του συνέδριο.

«Ο Μπερλουσκονισμός, στηρίζεται στις αξίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις ίσες ευκαιρίες για τον κάθε πολίτη και στην υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η εκλογή του στην θέση του προέδρου του νέου πολιτικού σχήματος, έγινε δια βοής, και ο ίδιος, ευχαριστώντας τους συνέδρους, έκανε λόγο για «μεγάλη, εξαιρετική συγκίνηση, που σε αυτή την ηλικία, μπορεί και να είναι, τελικά, επικίνδυνη».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που παρουσίασε ο Καβαλιέρε, το νέο κόμμα του οποίου ηγείται, συγκεντρώνει, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, ποσοστό 41%. «Ο στόχος μας», δήλωσε ο Σ.Μπερλουσκόνι, «είναι να ξεπεράσουμε το 50%».

Η Λέγκα του Βορρά, ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, δεν θέλησε να ενταχθεί στην νέα αυτή πολιτική δύναμη, φοβούμενη -όπως τονίζουν οι παρατηρητές- ότι θα μπορούσε να χάσει τον ρόλο του «αουτσάιντερ», την αυτονομία κινήσεων που την χαρακτηρίζει.

Ο ιταλικός Τύπος, κάνει αναφορά στους πιθανότερους «δελφίνους» του «Καβαλιέρε» και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι (πρώην ηγέτη του κόμματος Εθνική Συμμαχία) και στον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, ο οποίος προέρχεται από το πρώην σοσιαλιστικό κόμμα του Μπετίνο Κράξι.

Όλοι όμως συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι η όποια διαδοχή, θα καταστεί δυνατή, μόνο αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν εγκριθεί, δηλαδή, η αλλαγή του Συντάγματος, προς την κατεύθυνση της ημιπροεδρικής Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά την άμεση πολιτική επικαιρότητα, μένει ανοικτό το θέμα της υποψηφιότητας του Μπερλουσκόνι στις ευρωεκλογές. Ο ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς, ανακοίνωσε ότι έχει σκοπό να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του νέου κόμματος, στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο γραμματέας, όμως, του «Δημοκρατικού Κόμματος», Ντάριο Φραντσεσκίνι, τον κάλεσε «να το ξανασκεφθεί και να φανεί συνεπής προς τους ψηφοφόρους, από την στιγμή που ο ιταλικός νόμος θεωρεί ασυμβίβαστο το αξίωμα του πρωθυπουργού και του ευρωβουλευτή».

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο απευθείας ενδιαφερόμενος, φέρεται να επιμένει στην αρχική του πρόθεση να πάρει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση, έστω και αν παραιτηθεί από την θέση του ευρωβουλευτή, κατά την πρώτη συνεδρίαση του σώματος. Και αυτό, διότι θεωρεί , ότι συμπεριλαμβάνοντας το όνομά του στο ψηφοδέλτιο, μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά, την επίδοση του τελευταίου πολιτικού του δημιουργήματος, του «Λαού της Ελευθερίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk