ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο συνταγματάρχης πέθανε δύο φορές

ΛΟΝΔΙΝΟ Η πιο παράξενη στιγμή στη ζωή του βρετανού συνταγματάρχη Ερικ Γουίλσον ήταν όταν ανακάλυψε ότι ήταν επισήμως νεκρός. Του το ανακοίνωσε ένας αξιωματικός της RΑF σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στην Ερυθραία, το καλοκαίρι του 1940. Ο συνταγματάρχης πέθανε πράγματι, την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 97 ετών, αλλά ο πρώτος του «θάνατος» επήλθε 68 χρόνια νωρίτερα, στην έρημο της Ανατολικής Αφρικής. Στις 11 Αυγούστου του 1940, ο Γουίλσον πολέμησε εναντίον των Ιταλών στο Τουγκ Αργκάν.

Ο συνταγματάρχης πέθανε δύο φορές | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ Η πιο παράξενη στιγμή στη ζωή του βρετανού συνταγματάρχη Ερικ Γουίλσον ήταν όταν ανακάλυψε ότι ήταν επισήμως νεκρός. Του το ανακοίνωσε ένας αξιωματικός της RΑF σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στην Ερυθραία, το καλοκαίρι του 1940.

Ο συνταγματάρχης πέθανε πράγματι, την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 97 ετών, αλλά ο πρώτος του «θάνατος» επήλθε 68 χρόνια νωρίτερα, στην έρημο της Ανατολικής Αφρικής.

Στις 11 Αυγούστου του 1940, ο Γουίλσον πολέμησε εναντίον των Ιταλών στο Τουγκ Αργκάν. Την πρώτη ημέρα της μάχης τραυματίστηκε σοβαρά και τέσσερις ημέρες αργότερα το όνομά του εμφανίστηκε στον κατάλογο με τους πεσόντες. Η οικογένειά του ενημερώθηκε επισήμως για τον θάνατό του και για το γεγονός ότι η πατρίδα τον τίμησε, μετά θάνατον, με παράσημο ανδρείας.

Μόνο που ο Γουίλσον ήταν ζωντανός, αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο των Ιταλών στην Ερυθραία. Βαριά τραυματισμένος, υπέφερε από ελονοσία όταν πληροφορήθηκε τα καθέκαστα. Δεν ήταν ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έμαθε εν ζωή για τον θάνατό του. Τον Ιούλιο του 1900 ο Τζορτζ Μόρισον, ανταποκριτής των «Τimes» στο Πεκίνο, διάβασε τη νεκρολογία του στην ίδια του την εφημερίδα που εξήρε το θάρρος και την αφοσίωσή του στο καθήκον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk