Συγκέντρωση σε ένδειξη συμπαράστασης στη γραμματέα της ένωσης καθαριστριών, η οποία δέχθηκε επίθεση με οξύ από αγνώστους, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

Περίπου 100 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε ένδειξη συμπαράστασης στη γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Τους συγκεντρωμένους έξω από τον Ευαγγελισμό ενημέρωσαν συνάδελφοι της κας Κούνεβα οι οποίες αναφέρθηκαν στους αγώνες της ίδιας και του συνδικάτου κάνοντας λόγο για «τρομοκρατία» εις βάρος των εργαζομένων από τους εργολάβους στο χώρο της καθαριότητας. Εξάλλου, όπως σημείωσαν, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες έχουν ζητήσει να προσλάβουν τα ίδια ωρομίσθιες καθαρίστριές, ωστόσο δεν τους επετράπη.

Κατήγγειλαν επίσης εργασιακό «μεσαίωνα» και μεθοδεύσεις, μέσω υπογραφής συμβάσεων 5:30 ωρών εργασίας ημερησίως και όχι έξι ωρών, ώστε οι εργαζόμενες να μην υπάγονται σε καθεστώς βαρέων επαγγελμάτων. Ανέφεραν ακόμη ότι κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα ως προσωπική.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η κ. Κούνεβα έβγαινε από το σπίτι της στα Ανω Πετράλωνα όταν δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο την περιέλουσαν το ισχυρό οξύ.

Έχει χάσει ήδη το ένα της μάτι και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα κατάγεται από τη Βουλγαρία και σύμφωνα με πληροφορίες ήλθε στην Ελλάδα λόγο ιατρικών προβλημάτων του ανήλικου παιδιού της.

Την ώρα της συγκέντρωσης έξω από το νοσοκομείο πέρασε από το σημείο ένα περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, στο οποίο κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς.