Κυριακή με την Πανδώρα

Τι κατάλαβα από το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου: ότι η έννοια της «αντικειμενικής ευθύνης» , που δεν επισύρει τιμωρία, ήταν η δικαίωση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά , που πρώτος είχε αποφανθεί ότι επρόκειτο για περίπτωση «παραπλανηθέντων υπουργών». Ετσι εξηγείται και η ανοχή της Νέας Διακυβέρνησης προς τα «παιδιά» που διαλύουν την Αθήνα. (Θυμίζω ότι μόλις διακόσια άτομα, ανενόχλητα από την Αστυνομία, την περασμένη Πέμπτη έκαναν μια ειρηνική διαδήλωση να καταλήξει σε έναν ακόμη διεθνή τηλεοπτικό διασυρμό.

Τι κατάλαβα από το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου: ότι η έννοια της «αντικειμενικής ευθύνης» , που δεν επισύρει τιμωρία, ήταν η δικαίωση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά , που πρώτος είχε αποφανθεί ότι επρόκειτο για περίπτωση «παραπλανηθέντων υπουργών».

***
Ετσι εξηγείται και η ανοχή της Νέας Διακυβέρνησης προς τα «παιδιά» που διαλύουν την Αθήνα. (Θυμίζω ότι μόλις διακόσια άτομα, ανενόχλητα από την Αστυνομία, την περασμένη Πέμπτη έκαναν μια ειρηνική διαδήλωση να καταλήξει σε έναν ακόμη διεθνή τηλεοπτικό διασυρμό…) Η έννοια της παιδικότητας έγινε, επί Νέας Διακυβέρνησης, πολιτική συνιστώσα…

Θέλετε παράδειγμα; Ο ακριβοθώρητος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ.λπ. Αναστάσης Παπαληγούρας στη διάρκεια της καθιερωμένης συμβολικής περιοδείας του στα ακριτικά νησιά (με Βarbour και baseball hat, χωρίς γραβάτα…) δήλωσε το βαρυσήμαντον: «Οφείλουμε να πασχίσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των κατοίκων».

***
Οφείλουμε να προσπαθήσουμε, όχι να ανταποκριθούμε. Εγγυώμεθα την προσπάθεια, κυρίες και κύριοι, αγαπημένοι κάτοικοι· όχι το αποτέλεσμα…

Ποιος είπε, βρε παιδιά, ότι κανείς δεν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση;

***
Παραιτήθηκε ο Καραχάλιος

Ολα τα είχε η Μαριορή, η ελληνικότητα της έλειπε!

***
Από το Τμήμα Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Βουλής των Ελλήνων (παρακαλώ, ξαναδιαβάστε το, διότι ο στόμφος είναι χαρακτηριστικός της κρίσης των θεσμών…) ανακοινώθηκαν τα κάτωθι:

***
«Επιμένει σταθερά ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας για τον στολισμό των χώρων του Κοινοβουλίου εν όψει των εορτών,επιλέγοντας τα παραδοσιακά καραβάκια- χαρακτηριστικό ελληνικό σύμβολο των Χριστουγέννων- με τα οποία κοσμείται το περιστύλιο,το εντευκτήριο της Βουλής,το γραφείο του Προέδρου,ο χώρος του καφέ (sic) του Κοινοβουλίου και το εστιατόριο της Βουλής».

***
Βλέπετε ο κύριος Πρόεδρος είναι από την Καρδίτσα και έχει ο άνθρωπος ένα απωθημένο με τη θάλασσα, τα πλεούμενα και τα συμπαρομαρτούντα…

Ηταν άραγε μια έμπνευση της στιγμής ή κάτι περισσότερο;

***
Ο Μichel de Liapis ζήτησε (με ταφράζω: έδωσε την εντολή…) όπως τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιηθούν την 8η Μαρτίου, ώστε το γεγονός να συμπέσει με το γενέθλιον του ιδρυτή της δυναστείας Κωνσταντίνου Καραμανλή (ο λεγόμενος και κανονικός Καραμανλής).

***
Δεν θέλω να πιστεύσω τα όσα τον αφορούν στις διαδόσεις περί ανασχηματισμού. Ωστόσο, αδυνατώ να διώξω από τον νου την υποψία ότι ίσως αυτή η μικρή συμβολική πράξη (όποιος και αν είναι υπουργός Πολιτισμού τότε…) μπορεί να είναι και η τελευταία σημαντική προσφορά του Νεοκαραμανλισμού στον τόπο. ***
Κλείνω τα μάτια και ανοίγω τον δέκατο όγδοο τόμο της εικοσάτομης Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, που θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σε μερικά χρόνια, και διαβάζω την αναφορά στο γεγονός σε υποσημείωση στη σελίδα 951. (Αμέσως μετά ξυπνάμε όλοι- δυστυχώς και ο Μichel…)

Εχω μια ιδέα, μια καλή ιδέα, στην οποία πιστεύω και, γι΄ αυτό, θέλω να την εκθέσω με κάθε σοβαρότητα και να τη διαβάσετε με προσοχή, ελπίζοντας ότι ίσως αρέσει και στους ιθύνοντες…

***
Κατ΄ αρχάς, να σας πω ότι είναι superbe! Είναι superbe η διαφήμιση στην τηλεόραση με την καλή κυρία που θυμίζει δασκάλα και μας λέει πως δεν πρέπει να κλέβουμε το κράτος και πως πρέπει να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση. Θα ήταν όμως καλύτερη αν αντί για την (αξιαγάπητη καθ΄ όλα) κυρία που θυμίζει δασκάλα μας τα έλεγε αυτά μια μορφή αναγνωρίσιμη από το πανελλήνιο, που γεννά αμέσως εμπιστοσύνη και το αίσθημα της αγάπης. Μια μορφή με θεσμικό κύρος, που είναι συγχρόνως και προσωπικότητα με φυσικό κύρος.

***
Ναι, έχω ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στον νου μου- το παραδέχομαι. Είναι ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος. Ενα πρόσωπο οικείο, δημοφιλές, αγαπητό και σεβαστό από όλους. Φαντασθείτε τον να προβάλλει μέσα από τους καπνούς του θυμιάματος, με ένα απόκοσμο φως να τον λούζει και, με τη φυσική του γλυκύτητα, να μας λέει τα ίδια λόγια! Σκεφθείτε πόσο αποτελεσματικότερη θα ήταν η διάδοση του μηνύματος, εν σχέσει με την κυρία που θυμίζει δασκάλα!

***
Είθε η ιδέα μου να βρει αρωγούς και συμπαραστάτες…

Να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη, διότι είχαμε δραματικές εξελίξεις στις πολιτικές ισορροπίες σε τοπικό επίπεδο.

***
Ναι, είναι αλήθεια. Παραιτήθηκε η Εύα Τσουρέκα από την ομάδα των νομαρχιακών συμβούλων του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ωστόσο δεν τον προδίδει, παραμένει «σταθερά στο πλευρό του, συνοδοιπόρος στον αγώνα που δίνει για να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στη νέα εποχή».

***
Η παραίτηση υποβλήθηκε «λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων εκτός Θεσσαλονίκης» και κατετέθη «με τη βεβαιότητα πως θα κατανοήσετε σε απόλυτο βαθμό τις θέσεις και τις ανησυχίες μου» όπως αναφέρει η παραιτηθείσα στη σχετική επιστολή. Η δεσποινίς Τσουρέκα είναι θυγατέρα του πολιτευτού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Αποστόλου Τσουρέκα (μνημονεύεται ως σήμερα για τα χαρτονένια ομοιώματα της μορφής του σε σχεδόν φυσικό μέγεθος, με τα οποία είχε γεμίσει την πόλη, τα λεγόμενα τσουρεκάκια…). Εγινε γνωστή από τα ρεπορτάζ της στην εκπομπή της ΕΤ3 Κυριακή στο χωριό. Σήμερα μετέχει στο πάνελ πρωινάδικου σε κανάλι υψηλής τηλεθέασης.

Ο δήμαρχος της ερωτικής συμπρωτεύουσας δεν φοβάται, όπως κάποιοι αετοί που το γυρίσανε σε κότες. Ετσι ο Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε ποια ώρα, ποια ημέρα και από ποιο σημείο της πόλης θα ξεκινήσει τη χριστουγεννιάτικη βόλτα του στην αγορά της Θεσσαλονίκης «για ευχές και ψώνια», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. «Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια στήριξης της αγοράς του κέντρου της πόλης από τη Δημοτική Αρχή» διευκρινίζεται για τους δύσπιστους.

***
Παρ΄ όλα αυτά, εγώ- πάντα με την κατανόησή σας- παραλείπω τα καθέκαστα (πού, πότε κτλ.) για να τον προστατεύσω…

Να πω τώρα κάτι σοβαρό για την ενημέρωσή σας επί των εξελίξεων στο πολιτικό ζήτημα της χώρας. Πού βρίσκεται ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ;

***
Απαντώ: Σε τέτοιο σημείο ώστε η Μαίρη Ματσούκα να την πέφτει με ανακοίνωσή της στη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καταλογίζοντάς της «πλήρη σύγχυση,ανικανότητα,ανεπάρκεια» !

***
(Καθώς τα κορίτσια μαλλιοτραβιούνται, εγώ φυσικά λιποθυμώ, διότι είναι prot g es μου και οι δύο…)

Το διαβάζω και φρίττω!

***
Η σαραντάχρονη ηθοποιός Οκ Σο Ρι από τη Νότιο Κορέα (την ξέρετε- περιττεύουν οι συστάσεις…) καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών (ευτυχώς, με αναστολή), επειδή διέπραξε το αδίκημα της μοιχείας με τραγουδιστή της νοτιοκορεατικής ποπ.

***
Η σωστή ποινή για τον λάθος λόγο. Θα έπρεπε να της επιδικασθεί η ίδια ποινή, επειδή με τραγουδιστή της ποπ (και δη της νοτιοκορεατικής!) διέπραξε τη μοιχεία. Η επιλογή είναι το αδίκημα που πρέπει να τιμωρηθεί, όχι η πράξη…

Τίποτε δεν σέβονται τα παλιόπαιδα! Βάφουν κόκκινες τις ωραίες ζαρντινιέρες της Αθήνας…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk