Τρεις συγκεντρώσεις έχει προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή η εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετά τον τραυματισμό του 17χρονου μαθητή στο Περιστέρι το ήδη τεταμένο κλίμα αναζωπυρώθηκε και ήδη έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και για το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους.

Από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενώ ραντεβού στον Αγιο Αντώνιο στο Περιστέρι έχουν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Στις 3 μ.μ., μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές διοργανώνουν μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία Κοραή.

Συμμετοχή στη συναυλία έχουν δηλώσει οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Κωνσταντίνος Βήτα και πολλοί άλλοι.

Για τις 3 μ.μ. έχει προγραμματιστεί και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, έξω από τη Βουλή, κατά της κρατικής και οικονομικής βίας, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν και οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΠΟΣΔΕΠ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους τη νέα χρονιά.

Από την πλευρά τους, μαθητές και φοιτητές ήδη έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Βουλή, στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το πρώτο δεκαήμερο του 2009.

Στις 9 Ιανουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του νέου έτους.

Όσον αφορά στις καταλήψεις,υπό κατάληψη τελούν 800 σχολεία και περισσότερες από200 σχολές.

* Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ελλάδα, όπως και πληροφορίες ότι παρόμοιες καταστάσεις επεκτείνονται στην Ισπανία και στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, δήλωσε «ενήμερος για τις ταραχές στην Ελλάδα», αλλά πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει να αφορούν αυτές «κάτι περισσότερο από εσωτερικές πολιτικές ανησυχίες της Ελλάδας, και οι ελληνικές Αρχές τις αντιμετωπίζουν».