Αντιπαράθεση για το γήπεδο του ΠΑΟ

Τη θετική στάση του ως προς την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό έκανε σαφή χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κ. Φ.Κουβέλη. Σε απάντηση της « επικοινωνιακής λάσπης » των τελευταίων εβδομάδων, ο κ. Αλαβάνος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΝ είχε προτείνει από το 1998 ακόμη τον Βοτανικό για τη χωροθέτηση του γηπέδου και δήλωσε υπέρμαχος του εγχειρήματος της διπλής ανάπλασης (με πράσινο στη λεωφ.

Αντιπαράθεση για το γήπεδο του ΠΑΟ | tovima.gr

Τη θετική στάση του ως προς την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό έκανε σαφή χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κ. Φ.Κουβέλη.

Σε απάντηση της « επικοινωνιακής λάσπης » των τελευταίων εβδομάδων, ο κ. Αλαβάνος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΝ είχε προτείνει από το 1998 ακόμη τον Βοτανικό για τη χωροθέτηση του γηπέδου και δήλωσε υπέρμαχος του εγχειρήματος της διπλής ανάπλασης (με πράσινο στη λεωφ. Αλεξάνδρας), ενώ στάθηκε σε δύο σημεία-«κλειδιά» για την υπόθεση. Πρώτον, στην « αβάσιμη θέση » που θέλει τα περίφημα 56 στρέμματα να χάνονται αν δεν γίνει το εμπορικό κέντρο και δεύτερον στην αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανέγερση 173.000 τ.μ. μπετόν, σε ένα χώρο αθλητικής δραστηριότητας και οικολογικής ανάσας για την περιοχή.

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε εκβιασμό τη σύνδεση που επιχειρεί ο « μεγαλοεργολάβος » κ. Μπ.Βωβός ανάμεσα στις θέσεις εργασίας και στην υλοποίηση του εμπορικού κέντρου, ενώ τόνισε ότι υπάρχει λύση κατά τρόπον ώστε « και να σεβαστούμε την περιοχή (…)και να μη χάσουμε τις θέσεις εργασίας ». Oίδιος καταφέρθηκε μάλιστα με ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη « που έχει εκπέσει στον ρόλο του μικρού δικηγόρου ενός μεγάλου επιχειρηματία», σπάζοντας την παράδοση της πόλης « ενάντια στη βουλιμία των μεγαλοεργολάβων ». « Η πολιτική αισθητική δεν μου επιτρέπει να απαντήσω στο παραλήρημα των ύβρεων και των ψευδών των κκ.Αλαβάνου και Τσίπρα », απάντησε ο δήμαρχος, επιμένοντας ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ,ούτε τη διπλή ανάπλαση θέλει,ούτε το γήπεδο της ομάδας της πόλης μας,ούτε ενδιαφέρεται για τους 700 απολυμένους,ούτε για την ενδεχόμενη απώλεια 2.500 θέσεων εργασίας για τα προσεχή 3- 4 χρόνια ».

« Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αριστεράς,εξαιτίας των κκ. Τσίπρα και Αλαβάνου,που βρίσκεται αντιμέτωπη με απολυμένους εργάτες », κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης. Απάντηση της ΠΑΕ στις δηλώσεις Τσίπρα
Αμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ και μέλος του ΔΣ κ. Βαγγέλης Σαμαράς τόνισε ότι «σχετικά με τη δυνατότητα να ξεκινήσουν αύριο κιόλας οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα ήθελα να επισημάνω ότι πρόκειται περί πλάνης». Επίσης, ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για ανακρίβειες «που δημοσίως παρατίθενται προς παραπλάνηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και της κοινής γνώμης», καθώς σημειώνει: πρώτον, «η επιχειρηματολογία ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλος παλαιότερος νόμος δεν υφίσταται τη στιγμή που είναι σε ισχύ ο 3481/2006» και, δεύτερον, «οι 130 πολίτες που δήθεν δεν πολεμούν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αλλά το εμπορικό κέντρο είναι οι ίδιοι οι οποίοι έξι μήνες νωρίτερα κατέφυγαν στο ΣτΕ για να ματαιώσουν τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk