Σε αναζήτηση καθαρήςθέσης το ΠαΣοΚ

Πώς τοποθετείται η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην έκρηξη των τελευταίων ημερών; Η απάντηση αναζητείται στο ΠαΣοΚ και μέχρι στιγμής η στάση του κόμματος έχει περιοριστεί στα προφανή. Καταδικάστηκε η βία, καταδικάστηκε- με πολύ προσεκτικές φράσεις- η αδράνεια της κυβέρνησης, καταδικάστηκε η δολοφονική ενέργεια του ειδικού φρουρού. Πέραν αυτού, στελέχη του ΠαΣοΚ έσπευσαν να πουν ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, ότι οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές πρέπει να στηριχθούν και ότι κάποια στιγμή πρέπει να στηθούν κάλπες για να δώσει τη λύση ο λαός.

Σε αναζήτηση καθαρήςθέσης το ΠαΣοΚ | tovima.gr

Πώς τοποθετείται η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην έκρηξη των τελευταίων ημερών; Η απάντηση αναζητείται στο ΠαΣοΚ και μέχρι στιγμής η στάση του κόμματος έχει περιοριστεί στα προφανή.

Καταδικάστηκε η βία, καταδικάστηκε- με πολύ προσεκτικές φράσεις- η αδράνεια της κυβέρνησης, καταδικάστηκε η δολοφονική ενέργεια του ειδικού φρουρού. Πέραν αυτού, στελέχη του ΠαΣοΚ έσπευσαν να πουν ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, ότι οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές πρέπει να στηριχθούν και ότι κάποια στιγμή πρέπει να στηθούν κάλπες για να δώσει τη λύση ο λαός.

Ο κ. Γ.Παπανδρέου έχει ήδη συνδέσει τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών με την οικονομική και κοινωνική κρίση και με τις ευθύνες της κυβέρνησης, έπειτα από μια διακυβέρνηση γεμάτη σκάνδαλα, αστοχίες στην οικονομική πολιτική και ορατά αποτελέσματα διάλυσης σε κρίσιμους τομείς. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αποχωρούσα», διαπιστώνοντας φαινόμενα κατάρρευσης στην κυβερνητική παράταξη.

Εχει επίσης καταγράψει και περιγράψει την απογοήτευση της νεολαίας ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει απευθυνθεί σε αυτήν. Κατόπιν εισηγήσεων κάποιων συνεργατών του έχει, με αυτονόητο τρόπο, προτάξει την καταδίκη της βίας και τη διατύπωση θέσεων που απευθύνονται στους εμπόρους, όμως ακόμη δεν έχει παρουσιάσει κάποιες προτάσεις που να δείχνουν πώς θα έλθει η διέξοδος που αναζητείται από μεγάλη μερίδα νεαρών πολιτών και εφήβων. Είναι χαρακτηριστικός ο προβληματισμός κάποιων προσώπων στο ΠαΣοΚ, που επισημαίνουν ότι «φυσικά και θα καταδικαστούν οι βιαιότητες και οι καταστροφές. Ομως το κύμα των καθημερινών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης δείχνει κάτι άλλο και εμείς δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να τους δώσουμε τις απαντήσεις που αναζητούν» .

Σ το ΠαΣοΚ εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και εν τέλει περιορίζονται στο να παρακολουθούν με αγωνία την τροπή που θα πάρει η κρίση. Απάντηση στο πώς θα διαχειρίζονταν την κατάσταση αν επρόκειτο να αναλάβουν αύριο τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν έχουν. Βλέπουν να αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν με την ευθύνη της διαχείρισης μετά τις επόμενες εκλογές και διαπιστώνουν ότι το πρόβλημα είναι ίσως μεγαλύτερο από ποτέ.

Η πίεση που προκλήθηκε από ένα γεγονός που λειτούργησε ως σπίθα έχει προσθέσει δεδομένα που δεν έχουν ερμηνευτεί ακόμη. Μέχρι πρότινος στη Χαριλάου Τρικούπη προβληματίζονταν με βάση κάποια δυσμενή οικονομικά στοιχεία, όπως η αύξηση του ελλείμματος και η διόγκωση του χρέους κτλ. Σήμερα, που τείνει να αποκαλυφθεί το βάθος του κοινωνικού προβλήματος όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στη χώρα, πολλά από τα στελέχη του ΠαΣοΚ βρίσκονται αντιμέτωπα με μια εικόνα που δεν είχαν λάβει υπόψη τους. Στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να επιχειρήσει μια συνολικότερη ανάλυση για το τι συμβαίνει στη χώρα και το πώς θα αντιμετωπιστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk