«Φωτιές» στην ελληνική πισίνα έχει βάλει η επίθεση οπαδών του Παναθηναϊκού κατά των παικτών και του προπονητή του Ολυμπιακού μετά το τέλος τού μεταξύ τους αγώνα για την Α1 πόλο το Σάββατο το βράδι στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου. Ο απολογισμός της πρωτοφανούς για τα χρονικά του ελληνικού πόλο επίθεσης είναι τα δέκα ράμματα στον ερυθρόλευκο προπονητή κ. Βαγγέλη Πάτερο , ο τραυματισμός στο πόδι του διεθνούς πολίστα Γιώργου Ντόσκα και οι μικροτραυματισμοί άλλων παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν να τους προστατεύσουν από την επίθεση δεκάδων πράσινων χούλιγκαν. Οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν ηθικό αυτουργό των επεισοδίων τον έφορο του Παναθηναϊκού κ. Νίκο Πλυτά, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει και στο παρελθόν σε επεισόδια στον χώρο της πισίνας όπως και στο περυσινό ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Ο τελευταίος αφού δήλωσε ότι «δεν έγινε και της Βαγδάτης» ισχυρίστηκε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προκλήθηκαν από τον κ. Πάτερο.

Χθες η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με ανακοίνωσή της, αφού κατάγγειλε την επίθεση, ζήτησε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας να αποπέμψει τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα θέτοντας το ερώτημα αν «έχει σκοπό να προστατεύσει το άθλημα,αποπέμποντας τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα ή ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τα χέρια της,ρίχνοντας το μπαλάκι στον αθλητικό δικαστή». Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος πάντως δήλωσε ότι η ομοσπονδία δεν έχει ουδεμία πειθαρχική αρμοδιότητα για την αποβολή του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του το ΔΣ του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, που συνεδρίασε χθες, αφού υπενθύμισε βίαιες συμπεριφορές οπαδών του Ολυμπιακού κατά το παρελθόν, κάλεσε τους Ερυθρόλευκους σε κοινή συνεδρίαση για την εκτόνωση της κατάστασης. Πάντως δεν ανακοίνωσαν κάποιο μέτρο για τον κ. Πλυτά ενώ πρότειναν να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες των δύο σωματείων για την Α1 γυναικών.

Εν τω μεταξύ ο κ. Διαθεσόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με την αθλητική δικαστή κυρία Παπαδημητρίου και εξέφρασε την αγωνία του για τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε την αυστηρή και πλήρη εφαρμογή όσων νομίμως προβλέπονται. Η αθλητική δικαστής περιμένει την έκθεση του αλυτάρχη του αγώνα, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα. Πάντως σε ανακοίνωση της ΚΟΕ καταφέρεται εμμέσως κατά του κ. Πλυτά, καταδικάζοντας «απερίφραστα τόσο τους αυτουργούς των θλιβερών επεισοδίων όσο ιδιαίτερα και τους ηθικούς αυτουργούς αυτών». Εξάλλου ο Δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε την αποβολή του Παναθηναϊκού από το κολυμβητήριο και τον καλεί να πληρώσει το κόστος των ζημιών (8.500 ευρώ).

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της Α1 πόλο: ΒουλιαγμένηΧίος 4-8, Ηρακλής- Πανιώνιος 3-19, ΝΕ Πατρών- ΝΟ Πατρών 9-7, Χανιά – ΠΑΟΚ 9-5, Εθνικός- Παλαιό Φάληρο 4-7, Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 6-11. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 8, Π. Φάληρο 7, Πανιώνιος 6, Χίος 6, Βουλιαγμένη 5, Παναθηναϊκός 4, ΝΕΠ 4, Εθνικός 3, ΝΟΠ 2, Χανιά 2, ΠΑΟΚ 1, Ηρακλής 0.