Διατηρεί την αισιοδοξία της η διεθνής αγορά συνεδρίων

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει την τρέχουσα κρίση η διεθνής αγορά συνεδρίων, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας Εuropean Μeeting Ιndustry Report 2008, που διενεργήθηκε με αφορμή τη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΕΙΒΤΜ 2008 η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών (Αthens Convention ΒureauΑCΒ). Μάλιστα το 25% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι προγραμματίζει περισσότερα διεθνή συνέδρια για τα επόμενα χρόνια, ενώ 35% δηλώνει ότι δεν πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των συνεδρίων του.

Διατηρεί την αισιοδοξία της  η διεθνής αγορά συνεδρίων | tovima.gr

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει την τρέχουσα κρίση η διεθνής αγορά συνεδρίων, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας Εuropean Μeeting Ιndustry Report 2008, που διενεργήθηκε με αφορμή τη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΕΙΒΤΜ 2008 η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών (Αthens Convention ΒureauΑCΒ). Μάλιστα το 25% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι προγραμματίζει περισσότερα διεθνή συνέδρια για τα επόμενα χρόνια, ενώ 35% δηλώνει ότι δεν πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των συνεδρίων του. Επίσης 60% δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε περικοπές των προϋπολογισμών για τις διοργανώσεις του, ενώ ως βασικά κριτήρια επιλογής προορισμού και χώρου πραγματοποίησης των συνεδρίων προτάσσονται μεταξύ άλλων η τοποθεσία, η σχέση τιμής προς αξία (value for money), η ποιότητα των υπηρεσιών και οι υποδομές μεταφορών/συγκοινωνιών. Αξίζει να σημειωθεί πως τα στελέχη του ΑCΒ πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 συναντήσεις με hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το συμπέρασμα που προκύπτει από τις επαφές αυτές είναι ότι η Αθήνα προσελκύει αυξανόμενο ενδιαφέρον ως προορισμός διοργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων (incentives), διαπίστωση σημαντική, καθώς οι δύο αυτοί τομείς εμφανίζουν αυτή την περίοδο ύφεση σε διεθνές επίπεδο λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk