ΠΑΡΙΣΙ. Στην κλωνοποίηση της «μαύρης τρούφας», του σπάνιου και πανάκριβου υπόγειου μανιταριού, στρέφονται οι Γάλλοι για να μη χαθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αυτό το ιδιαίτερο έδεσμα που είναι γνωστό στους κύκλους της γαστρονομίας ως «μαύρο διαμάντι». Η παραγωγή μειώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς: η συγκομιδή της μαύρης τρούφας δεν ξεπερνά σήμερα στη Γαλλία τους 50 τόνους τον χρόνο, όταν στις αρχές του 20ού αιώνα η αντίστοιχη ποσότητα ήταν 1.100 τόνοι. Οι γάλλοι επιστήμονες φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα πιο ανθεκτικό είδος τρούφας, το οποίο θα αντέχει στους ζεστούς χειμώνες και στα άνυδρα καλοκαίρια. Τις έρευνες για τη γενετική τροποποίηση της τρούφας έχουν αναλάβει από κοινού δύο γαλλικές εταιρείες.
Οι Γάλλοι θέλουν να κλωνοποιήσουν τη μαύρη τρούφα
ΠΑΡΙΣΙ. Στην κλωνοποίηση της «μαύρης τρούφας», του σπάνιου και πανάκριβου υπόγειου μανιταριού, στρέφονται οι Γάλλοι για να μη χαθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αυτό το ιδιαίτερο έδεσμα που είναι γνωστό στους κύκλους της γαστρονομίας ως «μαύρο διαμάντι». Η παραγωγή μειώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς: η συγκομιδή της μαύρης τρούφας δεν ξεπερνά σήμερα στη Γαλλία τους 50 τόνους τον χρόνο, όταν στις αρχές του 20ού αιώνα η αντίστοιχη ποσότητα ήταν 1.100 τόνοι. Οι γάλλοι επιστήμονες ...
ΠΑΡΙΣΙ. Στην κλωνοποίηση της «μαύρης τρούφας», του σπάνιου και πανάκριβου υπόγειου μανιταριού, στρέφονται οι Γάλλοι για να μη χαθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αυτό το ιδιαίτερο έδεσμα που είναι γνωστό στους κύκλους της γαστρονομίας ως «μαύρο διαμάντι». Η παραγωγή μειώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς: η συγκομιδή της μαύρης τρούφας δεν ξεπερνά σήμερα στη Γαλλία τους 50 τόνους τον χρόνο, όταν στις αρχές του 20ού αιώνα η αντίστοιχη ποσότητα ήταν 1.100 τόνοι. Οι γάλλοι επιστήμονες ...
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.