Νέα θεραπεία για το τζετ λαγκ

ΛΟΝΔΙΝΟ.Ενα νέο φάρμακο το οποίο επαναφέρει τη σωστή «ρύθμιση» στο βιολογικό ρολόι μας θα μπορούσε να αποτελέσει δραστική θεραπεία για το τζετ λαγκ. Το χάπι δρα μιμούμενο την επίδραση της μελατονίνης, της αποκαλούμενης ορμόνης του ύπνου που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό, και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ευρέως μέσα σε τρία χρόνια. Αποτελέσματα δοκιμών του φαρμάκου- που ονομάζεται Τasimelteon – τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Τhe Lancet» έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει το διάστημα του χρόνου που χρειάζεται το άτομο για να αποκοιμηθεί, ενώ παράλληλα προσφέρει περισσότερες ώρες ύπνου.

Νέα θεραπεία  για το τζετ λαγκ | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ.

Ενα νέο φάρμακο το οποίο επαναφέρει τη σωστή «ρύθμιση» στο βιολογικό ρολόι μας θα μπορούσε να αποτελέσει δραστική θεραπεία για το τζετ λαγκ. Το χάπι δρα μιμούμενο την επίδραση της μελατονίνης, της αποκαλούμενης ορμόνης του ύπνου που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό, και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ευρέως μέσα σε τρία χρόνια.

Αποτελέσματα δοκιμών του φαρμάκου- που ονομάζεται Τasimelteon – τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Τhe Lancet» έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει το διάστημα του χρόνου που χρειάζεται το άτομο για να αποκοιμηθεί, ενώ παράλληλα προσφέρει περισσότερες ώρες ύπνου. Η νέα θεραπεία έχει παράλληλα πολύ λιγότερες πιθανότητες να συνδεθεί με την πρόκληση εξάρτησης σε σύγκριση με συμβατικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του τζετ λαγκ, όπως τα Valium.

Σε δύο διαφορετικές μελέτες 450 άτομα αναγκάστηκαν να μείνουν ξύπνια για πέντε ώρες περισσότερο σε σύγκριση με το φυσιολογικό επί μία εβδομάδα. Οι μισοί από τους εθελοντές λάμβαναν Τasimelteon μισή ώρα προτού πέσουν για ύπνο, ενώ οι υπόλοιποι εικονικό φάρμακο. Οπως προέκυψε, τα άτομα που έλαβαν την ουσία κοιμήθηκαν μεταξύ 30 λεπτών και δύο ωρών παραπάνω σε σύγκριση με εκείνα που έλαβαν εικονική ουσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών οι οποίες διεξήχθησαν από ειδικούς των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Μόνας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk