Αλληλοκαρφώματα υπουργών στη Βουλή

«Γαλάζια στιλέτα» βγήκαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Τα νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη που κλήθηκαν για κατάθεση λόγω της εμπλοκής τους στην υπόθεση επιδόθηκαν σε ένα ατελείωτο «γαϊτανάκι» μετάθεσης ευθυνών. Τα «αλληλοκαρφώματα» και οι υπαινικτικές βολές που επεφύλαξαν ο ένας για τον άλλο δημιούργησαν εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην κυβερνώσα παράταξη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντός απέδωσε ολόκληρη την ευθύνη για τις «ιερές» ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και μονής στους κκ.

Αλληλοκαρφώματα υπουργών στη Βουλή | tovima.gr

«Γαλάζια στιλέτα» βγήκαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Τα νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη που κλήθηκαν για κατάθεση λόγω της εμπλοκής τους στην υπόθεση επιδόθηκαν σε ένα ατελείωτο «γαϊτανάκι» μετάθεσης ευθυνών. Τα «αλληλοκαρφώματα» και οι υπαινικτικές βολές που επεφύλαξαν ο ένας για τον άλλο δημιούργησαν εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην κυβερνώσα παράταξη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντός απέδωσε ολόκληρη την ευθύνη για τις «ιερές» ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και μονής στους κκ. Π. Δούκα, τότε υφυπουργό Οικονομικών, και Ευ.Μπασιάκο, προϊστάμενό του υπουργό. Είχε προηγηθεί ο κ. Σ.Τσιτουρίδης, ο οποίος «έδειξε» τους κκ. Κοντό και Μπασιάκο, ενώ διέψευσε τον διάδοχό του στο υπουργείο Απασχόλησης κ. Β.Μαγγίνα σχετικά με την προετοιμασία μετεγκατάστασης του υπουργείου στο ολυμπιακό ακίνητο που εν τέλει παραχωρήθηκε στο Βατοπαίδι. Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κ.Γ. Βουλγαράκης παρέπεμψε για τις ανταλλαγές στα αρμόδια υπουργεία.

Κατόπιν αυτών με ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των κκ. Δούκα και Μπασιάκου, όπως και του πρώην υπουργού κ. Θ. Ρουσόπουλου, που πιθανότατα θα κλείσει τον κύκλο των πολιτικών προσώπων, αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να κληθούν και άλλοι μάρτυρες. Επιδίωξη ωστόσο της κυβερνητικής παράταξης είναι να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατόν οι εργασίες της Επιτροπής και για τον σκοπό αυτόν οι τελευταίες συνεδριάσεις διαρκούν ως τις πρωινές ώρες, όπως έγινε προχθές τη νύχτα με τον κ. Μαγγίνα και χθες με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk