ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

«Η μέθοδος Πλεύρη θα έβγαζε τη Λυσιστράτη πορνογράφημα»

«Αν απομονώσουμε δέκα λέξεις από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη μπορεί να τη βγάλουμε έργο με πορνογραφικό περιεχόμενο. Με τη μέθοδο Πλεύρη οποιοδήποτε έργο μπορεί να χαρακτηριστεί άσεμνο », είπε χθες ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος καταθέτοντας υπέρ της έφεσης της συγγραφέως κυρίας Ερσης Σωτηροπούλου, η οποία διεκδικεί να επιστρέψει στις σχολικές βιβλιοθήκες το τιμημένο με κρατικό βραβείο λογοτεχνίας μυθιστόρημά της «Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές». Η προσωρινή του απόσυρση επιτεύχθηκε πριν από δεκαέξι μήνες όταν ο δικαστής κ.

«Η μέθοδος Πλεύρη θα έβγαζε  τη Λυσιστράτη πορνογράφημα» | tovima.gr

«Αν απομονώσουμε δέκα λέξεις από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη μπορεί να τη βγάλουμε έργο με πορνογραφικό περιεχόμενο. Με τη μέθοδο Πλεύρη οποιοδήποτε έργο μπορεί να χαρακτηριστεί άσεμνο », είπε χθες ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος καταθέτοντας υπέρ της έφεσης της συγγραφέως κυρίας Ερσης Σωτηροπούλου, η οποία διεκδικεί να επιστρέψει στις σχολικές βιβλιοθήκες το τιμημένο με κρατικό βραβείο λογοτεχνίας μυθιστόρημά της «Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές».

Η προσωρινή του απόσυρση επιτεύχθηκε πριν από δεκαέξι μήνες όταν ο δικαστής κ. Δημήτρης Γαβαλάς έκανε δεκτή σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη με ισχύ έως τον χρόνο της συζητήσεως της κύριας αγωγής του. Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είχε οδηγήσει στην παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτ.Χατζηγάκη, ο οποίος με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του κ. Γαβαλά.

Ο κ. Αλιβιζάτος μεταξύ άλλων κατέθεσε: « Είναι ένα από τα πιο γλυκά μυθιστορήματα της τελευταίας γενιάς και έχει βραβευθεί.O κ.Πλεύρης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τα μέλη της επιτροπής βράβευσης “πορνόγερους και ομοφυλόφιλους…”.Τεράστια απογοήτευση μου προκαλεί η απόφαση του δικαστή Γαβαλά.Εχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών.Εδώ επιβάλλεται η αντίληψη “Ελλάς,Ελλήνων, χριστιανών ”».

Υπέρ του κ. Πλεύρη, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση του ακροατηρίου καθώς διάβαζε επιλεκτικά αποσπάσματα από το βιβλίο, κατέθεσε ο κ. Σιώτης, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι « τα παλαιά βιβλία είναι σαν τη μούχλα. Από τη μούχλα όμως βγήκε η πενικιλίνη που έσωσε τον κόσμο ». Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk