Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο δημοτικό γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί χθες στις 16.30 το ντέρμπι κορυφής της 28ης αγωνιστικής του νοτίου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα στην Ηλιούπολη και στον Διαγόρα Ρόδου. Οταν οι αποστολές των δύο ομάδων έφθασαν στο γήπεδο διαπίστωσαν ότι τα δοκάρια των τερμάτων ήταν κομμένα με σιδεροπρίονο (φωτογραφίες)! Η γηπεδούχος ομάδα έκανε λόγο για βανδαλιστικές ενέργειες αγνώστων που « αποσκοπούσαν στο να βλάψουν τον σύλλογο ». Ωστόσο το χθεσινό είναι το τρίτο σοβαρό επεισόδιο που καταγράφεται πριν ή κατά τη διάρκεια αγώνων της Ηλιούπολης η οποία διεκδικεί άνοδο στην Β΄ Εθνική.

Την Κυριακή 9 Μαρτίου άγνωστοι πυροβόλησαν το πούλμαν του Παναιτωλικού και έριξαν μολότοφ στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας του Αγρινίου εν όψει του αγώνα με την Ηλιούπολη, ενώ την περασμένη Κυριακή οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στο Αίγιο μετά το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο. Και τότε και τώρα οι υπεύθυνοι δεν συνελήφθησαν, ενώ είναι απορίας άξιον πώς οι δημοτικοί υπάλληλοι του γηπέδου δεν αντελήφθησαν έγκαιρα τη δολιοφθορά ώστε να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν τα σιδερένια δοκάρια.

Ο διαιτητής της Σούπερ Λίγκας κ. Γιώργος Δαλούκας, ο οποίος είχε ορισθεί να διευθύνει το ματς, στο φύλλο αγώνα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δύο ώρες πριν από την έναρξη «τα δοκάρια του ενός τέρματος ήταν πριονισμένα και πεσμένα στο έδαφος και του άλλου ήταν πριονισμένα και έτοιμα και καταρρεύσουν ». Ο κ. Δαλούκας αφού είδε ότι η ζημιά δεν διορθώθηκε έκλεισε το φύλλο αγώνα, χαρακτηρίζοντας το γήπεδο « αντικανονικό » για την τέλεση του ματς.

Ο πρόεδρος της Ηλιούπολης κ. Νίκος Χάλκος υποστήριξε ότι η ομάδα του « δεν φέρει καμία ευθύνη αφού το γήπεδο ανήκει στον Δήμο Ηλιούπολης ». Ο σύλλογος υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστων, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές και στα αποδυτήρια. « Πιθανόν τα δοκάρια κόπηκαν το πρωί,καθώς όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του γηπέδου δεν πρόσεξαν κάτι παράξενο όταν έφθασαν και πιθανόν έπεσαν με κάποιο φύσημα του ανέμου » σχολίασε ο πρόεδρος του Διαγόρα κ. Βαρθολομαίος Καμπουράκης. Η τύχη του αγώνα θα κριθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή της ΕΠΟ. Ο Διαγόρας υποστηρίζει ότι δεν θα κινηθεί εναντίον της Ηλιούπολης διεκδικώντας τον αγώνα στα χαρτιά, ωστόσο ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου δεν απαλλάσσει των ευθυνών τη γηπεδούχο ομάδα. Σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 21 του ΚΑΠ « η ματαίωση της διεξαγωγής ενός αγώνα λόγω αντικανονικότητας του γηπέδουσυνεπάγεται σε βάρος της υπεύθυνης ομάδας που είναι η γηπεδούχος,αφαίρεση τριών βαθμών από το εφετινό πρωτάθλημα και 2 βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου». Αν η υπόθεση τελεσιδικήσει σε δεύτερο βαθμό είναι πολύ πιθανόν να τελειώσει το πρωτάθλημα και να εκκρεμεί το παιχνίδι των δύο ομάδων. Η πρώτη της βαθμολογίας προβιβάζεται στη Β΄ Εθνική, ενώ η δεύτερη δίνει μπαράζ ανόδου με τη δεύτερη ομάδα του βορείου ομίλου.

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα (28η αγωνιστική): ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αστέρας Ρεθύμνου- Θύελλα Πατρών 3-1, Ρόδος- Ατσαλένιος 0-0, Φωστήρας- Παναιγιάλειος 0-1, Παναιτωλικός Μεσσηνιακός 2-1, Παναχαϊκή- Αιολικός 1-2, Βύζας Μεγάρων- Θήβα 1-0, Κόρινθος- Κορωπί 2-2, Αχαρναϊκός- Αίας Σαλαμίνας 2-2. Η βαθμολογία: Διαγόρας 57, Ηλιούπολη 52, Παναιτωλικός 52, Κόρινθος 50, Αιολικός 42, Αίας Σαλαμίνας 40, Φωστήρας 38, Βύζας Μεγάρων 38, Παναχαϊκή 37, Ρόδος 37, Ατσαλένιος 37, Αστέρας Ρεθύμνου 34, Αχαρναϊκός 34, Θύελλα Πατρών 33, Παναιγιάλειος 32, Μεσσηνιακός 29, Κορωπί 29, Θήβα 13.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Γιαννιτσών- Πολύκαστρο 3-1, Προσοτσάνη- Εορδαϊκός 1-1, Ενωση Θράκης- Θερμαϊκός Θέρμης 3-1, Νέοι Επιβάτες – Νίκη Βόλου 3-2, Εθνικός Κατερίνης- Αναγέννηση Αρτας 1-0, Εθνικός Ολυμπιακός ΒόλουΠρέβεζα 1-3, Καβάλα- ΑΕ Γιάννενα 1-0, Λαμία- Δόξα Δράμας 3-0 (άνευ αγώνα). Η βαθμολογία : Καβάλα 63, Αναγέννηση Καρδίτσας 50, Νέοι Επιβάτες 49, Εθν. Ολυμπιακός Β. 43, Θερμαϊκός 42, Αναγέννηση Γιαννιτσών 42, Πρέβεζα 37, Νίκη Βόλου 36, Εορδαϊκός 36, Εθνικός Κατερίνης 36, Ενωση Θράκης 34, Λαμία 32, Αναγέννηση Αρτας 29, Πολύκαστρο 28, Προσοτσάνη 26, ΑΕ Γιάννενα 18, Δόξα Δράμας-54.