Κρυφή ατζέντα για ευελιξία στην αγορά εργασίας

Σ αφείς δεσμεύσεις έχει αναλάβει η Ελλάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι προτεραιότητες στο πρόγραμμα απασχόλησης θα είναι η ευελιξία και η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Εμφαση θα δοθεί στη μερική απασχόληση και στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, η οποία κυμαίνεται από 18% ως 25%, καθώς και στη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία ξεπερνά το 50% του συνόλου της ανεργίας. Αυτά προβλέπονται στο πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, συνολικής δαπάνης 2,3 δισ.

Κρυφή ατζέντα για ευελιξία στην αγορά εργασίας | tovima.gr

Σ αφείς δεσμεύσεις έχει αναλάβει η Ελλάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι προτεραιότητες στο πρόγραμμα απασχόλησης θα είναι η ευελιξία και η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Εμφαση θα δοθεί στη μερική απασχόληση και στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, η οποία κυμαίνεται από 18% ως 25%, καθώς και στη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία ξεπερνά το 50% του συνόλου της ανεργίας.

Αυτά προβλέπονται στο πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, συνολικής δαπάνης 2,3 δισ. ευρώ, που υποβλήθηκε προς έγκριση στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk