Ενα αρνάκι μόλις δέκα ημερών ξεσήκωσε και πάλι αντιδράσεις κατά της κλωνοποίησης στη Βρετανία. Πρόκειται για την Μπόνι, το πρώτο παιδί της προερχόμενης από κλωνοποίηση Ντόλι, η οποία είδε το φως της ημέρας στο Ινστιτούτο Ρόσλιν όπου ζει η μητέρα της. Η αναγγελία της γέννησής της την περασμένη Πέμπτη συνέπεσε με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας έρευνας που έφερε το 81% των ενήλικων Βρετανών να είναι ενάντια στην κλωνοποίηση ζώων.


Από επιστημονικής απόψεως η γέννηση της Μπόνι, με την κλασική διαδικασία και όχι με κλωνοποίηση, απέδειξε ότι η μητέρα της είναι σε θέση να τεκνοποιήσει κανονικά και να δώσει υγιείς απογόνους. Επίσης, οι φόβοι ότι η Ντόλι θα υπέφερε από πρόωρο γήρας, ως κλώνος εξάχρονου προβάτου, δείχνουν πλέον ανυπόστατοι, δοθείσης και της ως σήμερα καλής υγείας της.


Η καλή υγεία όμως της Ντόλι και της Μπόνι δεν φάνηκε ικανή να μετριάσει την αντίδραση των οργανώσεων οι οποίες κινητοποιούνται για τα δικαιώματα των ζώων. Παρά το γεγονός ότι σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Ρόσλιν έχει δηλώσει πως η μέθοδος της κλωνοποίησης δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ σε ανθρώπους και πως τα κλωνοποιημένα ζώα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς αθεράπευτων ως σήμερα ασθενειών, οι ακτιβιστές δεν πείθονται για τη χρησιμότητα της μεθόδου και ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση να θέσει τέλος στα πειράματα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, η διαδικασία της κλωνοποίησης είναι απαράδεκτη· προκαλεί πόνο στα ζώα καθώς περιλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. για τη συλλογή των ωαρίων) ή ακόμη και θανάτωση κάποιων από αυτά.