ΣΕ ΝΕΑ χέρια περνάει η ιστορική εφημερίδα του Βόλου «Θεσσαλία» ­ έχει ζωή περίπου εκατό ετών. Ο ως τώρα ιδιοκτήτης της, αλευροβιομήχανος κ. Κ. Λούλης, ο οποίος την αγόρασε πριν από έξι χρόνια από τους αδελφούς Παρασκευόπουλου, αποφάσισε να τη μεταβιβάσει έναντι 200 εκατομμυρίων δραχμών σε όμιλο 13 επιχειρηματιών της Μαγνησίας.


Οι 13 ίδρυσαν για τον σκοπό αυτόν την εταιρεία «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ» και, όπως είπαν, δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αλλαγές προσωπικού και πολιτικής γραμμής της εφημερίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Θεσσαλία» είναι μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εφημερίδες της επαρχίας, καθώς η κυκλοφορία της αγγίζει τα 5.000 φύλλα κάθε ημέρα.


Στον όμιλο των νέων ιδιοκτητών μετέχουν: ο κ. Β. Δανός, έμπορος, ως πρόεδρος του ΔΣ της νέας εκδοτικής εταιρείας, ο κ. Α. Χαδούλης, λογιστής, ως διευθύνων σύμβουλος, η κ. Ειρήνη Καραθάνου αρχιτέκτων μηχανικός, ο κ. Δ. Γεωργούδης επιχειρηματίας, ο κ. Γ. Κόσιαβας εισαγωγέας, ο κ. Χ. Δερβένης γιατρός, ο κ. Κ. Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Α. Κουζιώκας εισαγωγέας, ο κ. Α. Σκαφίδας λογιστής, ο κ. Σ. Καραθάνος μηχανολόγος μηχανικός, η κυρία Ελένη Γαλή αρχιτέκτων μηχανικός, ο κ. Η. Αστράς δικηγόρος και ο κ. Ν. Γραμματικός έμπορος.