a.kafantaris@gmail.com
15- 19 Σεπτεμβρίου Τα ηλεκτρονικά του Αδρονιακού Επιταχυντή, στη Νάξο
δημαρχείο νάξου, νάξος
Ενόσω το μέγα πείραμα της ανεύρεσης του «πώς το Σύμπαν απέκτησε μάζα» εκτυλίσσεται στο CΕRΝ, οι φυσικοί διερευνούν ήδη το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα, όλες οι σχολές και τα ερευνητικά ιδρύματα Φυσικής Σωματιδίων της χώρας μας συνεργάζονται στη διεξαγωγή ενός Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής (Workshop on Εlectronics for Ρarticle Ρhysics), με στόχο ακριβώς τη βελτίωση των οργάνων μέτρησης για τέτοιες διατάξεις. Στο πλαίσιό του, θα αναλυθούν ηλεκτρονικά όργανα του LΗC και θα συζητηθούν τρόποι συνέργειας για την ανάπτυξη νέων οργάνων. Λεπτομέρειες θα διαβάσετε στην ιστοσελίδα www. ntua. gr/twepp08/. 15- 18 Σεπτεμβρίου Συνέδριο μικρο- και νανοτεχνολογίας, στην Αθήνα
ξενοδοχείο ηilton, αθήνα
Το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος διοργανώνει το 34ο Διεθνές Συνέδριο Μικροτεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας (Μicro & Νano Εngineering- ΜΝΕ 2008), με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων και στελεχών βιομηχανιών, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων. Το ΜΝΕ αποτελεί το κύριο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας της Ευρώπης και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα- στην Ελλάδα γίνεται για δεύτερη φορά.
Στο συνέδριο θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: «Τι είναι η νανοτεχνολογία, ποιες οι βασικές της αρχές και ποιες πραγματικά οι προοπτικές της;», «Τι είναι ο νέος κλάδος της βιομιμητικής και τι νέες ιδέες κομίζει;», «Πόσο πιο μικρά μπορούν να γίνουν τα τρανζίστορ και πόσο πιο γρήγοροι οι υπολογιστές και με ποιο τρόπο;», «Πόσο μικρές, ολοκληρωμένες βιοαναλυτικές συσκευές μπορούμε να κατασκευάσουμε και ποιες οι προοπτικές στο μέλλον;», «Υπάρχουν ελπίδες για βελτίωση της αποδοτικότητας των φωτοβολταϊκώνκαι πόσο μπορεί να βοηθήσει η νανοτεχνολογία σε αυτό;».
Για περισσότερα στοιχεία, καλέστε στα τηλέφωνα 210 6503.237,
6503.265 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mne08.org/.
16- 20 Σεπτεμβρίου Αριθμητική Ανάλυση και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά,στην Κω
hotel kypriotis – international conference center, κως
Το νορβηγικό πανεπιστήμιο του Μπέργκεν συγκαλεί στη χώρα μας το ΙCΝΑΑΜ 2008 (Ιnternational Conference on Νumerical Αnalysis and Αpplied Μathematics) και το 3ο Συμπόσιο Αριθμητικής Ανάλυσης Ρευστών και Μεταφοράς Θερμότητας. Οσο κι αν ακούγονται εξεζητημένα αυτά τα πεδία έρευνας, είναι άκρως απαραίτητα εργαλεία στην κατανόηση της καύσης, στον έλεγχο της μόλυνσης της ατμόσφαιρας και στην ανάπτυξη καλύτερων μηχανών και νέων υλικών. Τις σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http: //web.ift.uib.no/~pawel/icnaam. html 18- 20 Σεπτεμβρίου Συνέδριο ΤΠΕ για τις Επιστήμες Γης και Ζωής,στον Ελαιώνα
γεωπονικό πανεπιστήμιο αθηνών, αιγάλεω
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δεξιώνεται το 4ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για τις Επιστήμες Γης και Ζωής (Ιnformation and Communication Τechnologies in Βio and Εarth Sciences), παράλληλα με το Εργαστήριο Τεχνολογικών Προτύπων για τη Γεωργία (Learning Τechnology Standards for Αgriculture and Rural Development). Πρόκειται για σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία διερεύνησης των όρων ανάπτυξης της γεωργίας και της βιομηχανίας τροφίμων μας στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του σήμερα, με τη συνδρομή επιστημόνων κύρους από όλο τον κόσμο. Για τις λεπτομέρειες, δείτε τις ιστοσελίδες https://infolab.aua. gr/haicta/conf/Wprogram. htm και https://infolabdev.aua.gr/agrolt/2008/ Ως την 1η Οκτωβρίου Αιτήσεις για βραβεία γυναικών επιστημόνων
αθήνα
Την 1η Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα «Ελληνικά Βραβεία 2008 L΄Οr al-UΝΕSCΟ για τις Γυναίκες στην Επιστήμη». Τα βραβεία απονέμονται εφέτος για τρίτη χρονιά σε Ελληνίδες ηλικίας ως 35 ετών, κατόχους διδακτορικού, οι οποίες ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Επιστημών των Υλικών. Οι αιτούσες πρέπει να δραστηριοποιούνται σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μας. Τα βραβεία αποτελούν μέρος του διεθνούς προγράμματος «L΄Οr al-UΝΕSCΟ για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» και, από το 2006 που θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα, έχει απονεμηθεί σε πέντε ερευνήτριες το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ σε καθεμία. Η υποβολή αιτήσεων και βιογραφικών γίνεται στη Γραμματεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UΝΕSCΟ (Ακαδημίας 3, Αθήνα 10027, τηλ. 210 3682.396-7), η οποία τις προωθεί στην επταμελή επιτροπή κρίσης, με πρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκο Χατζηχρηστίδη.
ATZENTA ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
a.kafantaris@gmail.com Ενόσω το μέγα πείραμα της ανεύρεσης του «πώς το Σύμπαν απέκτησε μάζα» εκτυλίσσεται στο CΕRΝ, οι φυσικοί διερευνούν ήδη το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα, όλες οι σχολές και τα ερευνητικά ιδρύματα Φυσικής Σωματιδίων της χώρας μας συνεργάζονται στη διεξαγωγή ενός Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής (Workshop on Εlectronics for Ρarticle Ρhysics), με στόχο ακριβώς τη βελτίωση των οργάνων μέτρησης για τέτοιες διατάξεις. Στο πλαίσιό του, θα αναλυθούν ηλεκτρονικά όργανα του LΗC και θα συζητηθούν τρόποι συνέργειας για την ανάπτυξη νέων οργάνων.
a.kafantaris@gmail.com Ενόσω το μέγα πείραμα της ανεύρεσης του «πώς το Σύμπαν απέκτησε μάζα» εκτυλίσσεται στο CΕRΝ, οι φυσικοί διερευνούν ήδη το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα, όλες οι σχολές και τα ερευνητικά ιδρύματα Φυσικής Σωματιδίων της χώρας μας συνεργάζονται στη διεξαγωγή ενός Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής (Workshop on Εlectronics for Ρarticle Ρhysics), με στόχο ακριβώς τη βελτίωση των οργάνων μέτρησης για τέτοιες διατάξεις. Στο πλαίσιό του, θα αναλυθούν ηλεκτρονικά όργανα του LΗC και θα συζητηθούν τρόποι συνέργειας για την ανάπτυξη νέων οργάνων.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.