Βαριά σκιά ρίχνει στην κυβέρνηση, που εμφανίζεται διχασμένη, η υπόθεση του βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ.Παυλίδη . Αν και η κεντρική γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να σταματήσουν τα σενάρια είτε για ανεξαρτητοποίηση είτε για παραίτηση του κ. Παυλίδη από την ΚΟ, στο εσωτερικό της κυβέρνησης οι απόψεις διίστανται για το πολιτικό μέλλον του πρώην υπουργού. Ο υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης ήταν το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που εμφανίστηκε χθες δημόσια και έδειξε την πόρτα της εξόδου στον κ. Παυλίδη. Σε άλλη γραμμή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ.Μεϊμαράκης έδωσε εμμέσως χείρα πολιτικής βοηθείας στον πρώην υπουργό, τονίζοντας ότι αυτός προσέφυγε πρώτος στη Δικαιοσύνη.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση η υπόθεση μονοπωλεί τη δημόσια συζήτηση και επηρεάζει τη δημόσια εικόνα του κυβερνώντος κόμματος. Βέβαια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή, ουδείς εκ των συμμετεχόντων υπουργών επιχείρησε να κάνει την οποιαδήποτε νύξη στην υπόθεση. Αν και δεν συζητήθηκε στην Κυβερνητική, το θέμα έμεινε στην επικαιρότητα λόγω της κίνησης του κ. Χατζηδάκη να μιλήσει ουσιαστικά για «λύση Κουκοδήμου».

Ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στο Μega υποστήριξε ότι η ανεξαρτητοποίηση του κ. Παυλίδη θα διευκόλυνε την κυβέρνηση. «Προσωπικά πιστεύω ότι θα είχα προς το παρόν ανεξαρτητοποιηθεί, χωρίς βεβαίως να άρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνηση, διότι πιστεύω ότι αυτή η πρακτική θα διευκόλυνε όλους» τόνισε χαρακτηριστικά. Η δήλωση αυτή- που παρασκηνιακά απηχεί και τις απόψεις άλλων υπουργών- ήταν σε τελείως διαφορετικό κλίμα από την κεντρική κυβερνητική γραμμή, αν και αργότερα ο κ. Χατζηδάκης με άλλη δήλωσή του στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ήταν πιο ήπιος και απέφυγε τον όρο «ανεξαρτητοποίηση».

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν προέβησαν σε σχόλια και κυρίως δεν θέλησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση για την υπόθεση Παυλίδη, καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος ανεξαρτητοποίησης, τον «αθωώνει» δηλαδή πολιτικά μέχρι νεωτέρας και εμμένει ότι ο πρώην υπουργός ζήτησε την επίσπευση της δικαστικής διαδικασίας για τη διερεύνηση των καταγγελιών του «γαλάζιου» εφοπλιστή κ. Φ.Μανούση. Σε άλλη γραμμή από τον κ. Χατζηδάκη κινήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ωστόσο ήταν αρκετά προσεκτικός στη δήλωσή του μετά την Κυβερνητική Επιτροπή και δεν θέλησε να επεκταθεί. «Το ζήτημα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και ερευνάται.Και μάλιστα με πρωτοβουλία του κ. Παυλίδη.Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» περιορίστηκε να πει ο κ. Μεϊμαράκης που απέφυγε να συνεχίσει τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, αν και η δήλωσή του ήταν μια πολιτική κίνηση με νόημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης έχει ενστάσεις, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, για τον χειρισμό της υπόθεσης Παυλίδη, αλλά δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς προτίμησε να μην αναφερθεί στην υπόθεση και περιορίστηκε στην ευχή «καλό χειμώνα», ενώ ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ.Σπηλιωτόπουλος απέφυγε τεχνηέντως την οποιαδήποτε αναφορά λέγοντας: «Αυτά δεν είναι της αρμοδιότητάς μου», ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Μ.Εβερτ με παρέμβασή του στον ραδιοσταθμό της ΝΕΤ στήριξε τον κ. Παυλίδη.