Α υστηρότερους και πιο εντατικούς ελέγχους στην αγορά ζήτησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος σε συνάντηση που είχε χθες με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γ. Οικονόμου για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της κακής ποιότητας στα τρόφιμα και, κυρίως, στα ποτά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη άριστης συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα που «πλήττουν βάναυσα τον τουρισμό» της χώρας, ενώ επανέλαβε τη λειτουργία των τετραψήφιων τηλεφωνικών γραμμών (1571 και 1572) προκειμένου καταγγελίες, επισημάνσεις και παρατηρήσεις των επισκεπτών να διοχετεύονται σε αρμόδιους φορείς και να υπάρχουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και κυρώσεις σε όσους αισχροκερδούν. Ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τους ελέγ

Συμφωνήθηκε η αποστολή επιστολής στα συναρμόδια υπουργεία για την ευαισθητοποίησή τους

χους που γίνονται για την κακή ποιότητα των ποτών, «η οποία είναι συνδεδεμένη με φαινόμενα εγκληματικότητας και πολλές φορές με θανάτους νεαρών», σημειώνοντας ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν ειδικά τις βραδινές ώρες. Για τον λόγο αυτόν συμφωνήθηκε η αποστολή επιστολής από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στα συναρμόδια υπουργεία για την ευαισθητοποίησή τους, ενώ θα υπάρξουν μεικτά κλιμάκια ελέγχου σε διάφορες περιοχές όπου υπάρχουν καταγγελίες, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα αυτά.

Τέλος ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαϊές στη Ρόδο αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για το νησί, λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ξεχωριστή τουριστική επικοινωνιακή προβολή με εντατικοποίηση της διαφήμισης για την προβολή της Ρόδου ως ενός χώρου ασφαλείας για τους επισκέπτες.

Τον Οκτώβριο το 7ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ

«Παράγοντες και κριτήρια αποτελεσματικότητας των κυβερνητικών πολιτικών για τον τουρισμό» είναι το θέμα του 7ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων «Τουρισμός και ανάπτυξη» που θα γίνει στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2008 στο ξενοδοχείο Divani Αpollon Ρalace & Spa στο Καβούρι. Σκοπός του είναι η αναζήτηση και οριοθέτηση των περιοχών δράσης και εφαρμογής των κυβερνητικών πολιτικών όπου παρατηρούνται ασυνέχειες και ελλείψεις, εξετάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να συνδράμει ή και να τις καλύψει.