Μπορεί στις περισσότερες δυτικές χώρες οι γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες καθώς ζουν περισσότερα χρόνια, όμως σε δυο χώρες του κόσμου, τις πιο πολυπληθείς, Κίνα και Ινδία, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης γυναικών. Ποτέ ξανά στην ανθρώπινη ιστορία δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, όπως αυτό που συμβαίνει στους δυο ασιατικούς γίγαντες. Ένας συνδυασμός πολιτιστικών προτιμήσεων, κυβερνητικών διαταγμάτων και σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ανισορροπία μεταξύ των δύο φύλων που έχει αντίκτπο σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, στην Κίνα και την Ινδία οι άνδρες ξεπερνούν αριθμητικά τις γυναίκες κατά 70 εκατομμύρια!
Συνεπώς, εξαιτίας αυτής της υπερπληθώρας ανδρών τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Πέρα από την «επιδημία» της μοναξιάς που εύλογα δημιουργεί αυτό το χάσμα, η ανισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών στρεβλώνει την αγορά εργασίας, μειώνει την κατανάλωση, διογκώνει τεχνητά ορισμένες αξίες ακινήτων ενώ παράλληλα αυξάνει το έγκλημα, το trafficking και την πορνεία.
«Στο μέλλον θα υπάρχουν εκατομμύρια άνδρες που δεν θα μπορούν να παντρευτούν και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο για την κοινωνία» προειδοποιεί ο Λι Σουτζούο, κορυφαίος δημογράφος του πανεπιστημίου Σι’αν Τζιαοτόνγκ. Οι συνέπειες δεν θα περιοριστούν μόνο στην Κίνα και την Ινδία. Θα στρεβλώσουν ως και τις οικονομίες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Κάτω των 20 ετών: 50 εκατ. άντρες παραπάνω

Στην Κίνα του 1,4 δισ. υπάρχουν περίπου 34 εκατομμύρια περισσότεροι άνδρες από γυναίκες, αριθμός που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της Καλιφόρνιας ή της Πολωνίας. Άνδρες που δεν πρόκειται ποτέ να βρουν σύζυγο για να παντρευτούν και που σπάνια κάνουν σεξ, με κύριο παράγοντα για αυτή τη δημογραφική διαφορά να είναι η πολιτική του ενός παιδιού που ίσχυε από το 1979 έως το 2015, καθώς εκατομμύρια ζευγάρια αποφάσισαν ότι το παιδί τους έπρεπε να είναι αγόρι.
Από την άλλη, στην Ινδία όπου παραδοσιακά προτιμούν τους γιούς από τις κόρες, μεταξύ άλλων γιατί οι κόρες θεωρούνται βάρος επειδή πρέπει η οικογένεια να καταβάλλει προίκα για να τις παντρέψει, υπάρχουν 37 εκατομμύρια περισσότεροι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Ο αριθμός των κοριτσιών που γεννιούνται κάθε χρόνο σε σύγκριση με τον αριθμό των αγοριών εξαιτίας των εκτρώσεων βυθίζεται, μολονότι η χώρα είναι πλέον περισσότερο ανεπτυγμένη. Η ανισορροπία δημιουργεί πλεόνασμα εργένηδων με αποτέλεσμα η ανθρώπινη εμπορία και την πορνεία να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
Και στις δυο χώρες 50 εκατομμύρια άνδρες που «πλεονάζουν» είναι κάτω από την ηλικία των είκοσι ετών. Αμφότερες προσπαθούν με καθυστέρηση να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές που δημιούργησαν αυτή τη γενιά ανδρών, όμως οι δημογράφοι δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι. Λένε πως για να εξαφανιστούν οι πολύπλευρες διακλαδώσεις της κατάστασης θα χρειαστούν δεκαετίες.
Μέχρι τότε, στα χωριά η ζωή θα μένει στάσιμη για εκατομμύρια άνδρες που δεν θα μπορούν να φτιάξουν οικογένεια, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να περιθωριοποιούνται, η μοναξιά και η κατάθλιψη να διογκώνονται, το εμπόριο λευκής σαρκός και η εγκληματικότητα να αυξάνονται.