Σε συναγερμό τέθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι βρετανικές Αρχές για δύο περιστατικά, τα οποία χαρακτηρίσττηκαν από την αστυνομία τρομοκρατικά χτυπήματα.



Στη Γέφυρα του Λονδίνου λευκό βαν έπεσε πάνω σε πέντε ή έξι πεζούς.



Επίσης, σε δεύτερο περιστατικό, πολίτες ανέφεραν ότι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες επιθέσεων με μαχαίρια στην περιοχή Borough Market, κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου.



Τα δύο αυτά περιστατικά χαρακτηρίστηκαν από την Μητροπολιτική Αστυνομία τρομοκρατικές επιθέσεις.



Τρίτο περιστατικό στο Vauxhall ξεκαθαρίστηκε ότι δεν σχετίζεται με τα άλλα δύο.

Στα δύο πρώτα περιστατικά σκοτώθηκαν 6 άτομα και τραυματίστηκαν 30. Νεκροί και οι τρεις δράστες.




Χαρακτηριστικό της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί είναι το tweet της Μητροπολιτικής Αστυνομίας με τη συμβουλή προς τους Λονδρέζους -σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο περιστατικό: «Run to a place of safety, Hide, turn your phone to silent, Tell the police» («Τρέξτε σε ασφαλές σημείο, κρυφτείτε, χαμηλώστε το κινητό σας και ειδοποιήστε την αστυνομία»).




Καλεί τους Λονδρέζους να είναι ψύχραιμοι, αλλά να παραμείνουν σε επιφυλακή, όπως και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη διάδοση φωτογραφιών και βίντεο από τα περιστατικά.





Ασθενοφόρα έσπευσαν στη Γέφυρα τυ Λονδίνου, ενώ δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε πως είδε 10 περιπολικά να σπεύδουν στο σημείο.



Το BBC επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, σύμφωνα με την οποία λευκό βαν έπεσε πάνω σε πέντε ή έξι πεζούς. Ωστόσο, οι πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Telegraph κάνουν λόγο για 15 ως 20 τραυματίες. Κατά την εφημερίδα The Sun, έως και 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι όταν χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο και κάποιοι από μαχαίρια.



Ο σταθμός του υπογείου της Γέφυρας του Λονδίνου έχει αποκλειστεί με αίτημα της αστυνομίας.



Το Sky News επικαλείται κατοίκους σύμφωνα με τους οποίους ακούστηκαν και πυροβολισμοί.



Η αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους, που μπορεί να είναι οπλισμένοι, μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου, μετέδωσε το BBC.



Η πρωθυπουργός της Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και το πρωί θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του συμβουλίου Cobra. Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο Twitter.