Φαίνεται ότι το Μάτσου Πίτσου εμπνέει τους γυμνιστές. Οι υπεύθυνοι του σημαντικότερου αρχαιολογικού χώρου των Ίνκας έχουν επιβάλει στους φρουρούς «αυξημένη επαγρύπνηση» μετά από την περσινή εισβολή δύο γυμνιστών, οι οποίοι άθελα τους έκαναν μόδα το… τσιτσίδι τρέξιμο και τη φωτογράφηση εντός του χώρου.
Στο τέλος του 2013, ένας 30χρονος από τη Νέα Ζηλανδία μαζί με μία 18χρονη Αυστραλή βρέθηκαν στο Περού και επισκέφθηκαν το Μάτσου Πίτσου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο νεαρός αρχικά έβγαλε τα ρούχα του και πόζαρε με φόντο το τοπίο. Τον ακολούθησε η νεαρή σύντροφος του και κατόπιν άρχισαν να τρέχουν στο γρασίδι γύρω από το μνημείο των Ινκας γυμνοί, με τα ρούχα τους στο χέρι, προτού οι δύο νεαροί συλληφθούν.
Το περιστατικό απαθανατίστηκε από έναν άλλο τουρίστα σε βίντεο (http://www.youtube.com/watch?v=fsTG89-YUYY), γεγονός που έδωσε την απαιτούμενη ώθηση που δίνει στις περιπτώσεις αυτές το διαδίκτυο προκειμένου να καταλήξει σε μόδα. Πλέον, πολλοί επισκέπτες τραβούν αναμνηστικές φωτογραφίες στον αρχαιολογικό χώρο στο Μάτσου Πίτσου όχι με τον δέοντα τρόπο, αλλά… όπως τους γέννησε η μητέρα τους, αναγκάζοντας τις Αρχές του χώρου να εκδώσουν χειρόγραφη διαταγή εφιστώντας την προσοχή των φυλάκων για ανάλογα περιστατικά.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στην κορυφή των Άνδεων, σε υψόμετρο 2.360 μέτρων και στην ψηφοφορία που έγινε από την UNESCO το 2007 χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου.