Ακύρωση των όρων με τους οποίους συνοδεύεται η δικαστική απόφαση για μη κράτηση του Όσκαρ Πιστόριους μέχρι τη δίκη του για το θάνατο της συντρόφου του ζήτησε η υπεράσπιση του αθλητή, υποστηρίζοντας ότι ο 26χρονος δεν πρέπει να θεωρείται ύποπτος φυγής.

Οι δικηγόροι του αθλητή κατέθεσαν το αίτημα την Παρασκευή και την έδωσαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Στο κείμενό τους, χαρακτηρίζουν αστήρικτη την επιβολή των όρων, λέγοντας πως «δεν έχουν βάση σε στοιχεία ή στη νομοθεσία».

Μεταξύ άλλων, ο Πιστόριους θέλει να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό παίρνοντας ειδική άδεια. Οι δικηγόροι επίσης ζητούν την ανάκληση των όρων που αφορούν την χρήση αλκοόλ και απαγορευμένων ουσιών, αν και επισημαίνουν πως ο Πιστόριους δεν έχει την πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο.

Η κίνηση της νομικής ομάδας του αθλητή αντικατοπτρίζει τις προθέσεις των δικηγόρων για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν (αμφισβητώντας στοιχεία ως έωλα). Ο Πιστόριους υποστηρίζει ότι πυροβόλησε την σύντροφό του Ρέεβα Στέενκαμπ θεωρώντας την διαρρήκτη, ενώ η εισαγγελία τον κατηγορεί ότι την δολοφόνησε γνωρίζοντας την ταυτότητά της.