Την πρόθεσή τους να ενισχύσουν το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» δηλώνουν εκπρόσωποι διαφόρων εργατικών συνδικάτων στη Νέα Υόρκη, κίνηση που δείχνει ότι με το πέρασμα των ημερών οι «Αγανακτισμένοι» όχι μόνο δεν αποδυναμώνονται, αλλά αντιθέτως αποκτούν όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

«Είναι απλό. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι στη Γουόλ Στριτ δίνουν φωνή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια πολλοί Αμερικανοί» αναφέρει στo CNN ο Λάρι Χάνλεϊ, πρόεδρος της Amalgamated Transit Union, που αριθμεί 20.000 μέλη στη Νέα Υόρκη.

«Αυτοί οι νέοι μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας των Αμερικανών, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από τους τραπεζίτες και τους χρηματιστές που επωφελούνται στις πλάτες των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων» προσθέτει ο Χάνλεϊ, σημειώνοντας:

«Τη στιγμή που εμείς δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι της Γουόλ Στριτ παρακολουθούν -ανεπηρέαστοι- και μας κάνουν διάλεξη για το πόσο μεγάλες πρέπει να είναι οι θυσίες μας».

Ο Μάικλ Μάλγκρου, πρόεδρος ομοσπονδίας καθηγητών με 200.000 μέλη (United Federation of Teachers), δηλώνει με «υπερηφάνεια» την υποστήριξή του στο κίνημα.

Ο Τζιμ Γκάνον, εκπρόσωπος του συνδικάτου Local 100, στον τομέα των μεταφορών, υποστηρίζει ότι το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» προβάλλει ζητήματα που τα συνδικάτα τα υποστηρίζουν.

«Οι στόχοι τους είναι οι στόχοι μας. Έφεραν στο προσκήνιο τα θέματα που υποστηρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό. Η Γουόλ Στριτ προκάλεσε την κατάρρευση (σ.σ. της οικονομίας) σε πρώτη φάση και παραμένει ατιμώρητη, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν για τις υπερβολές τους» επισημαίνει.