Tα κοσμήματα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ θα τεθούν σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie’s τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζοντας σειρά πλειστηριασμών που θα συνεχιστεί ως τα μέσα Μαρτίου για τους πίνακες και τα άλλα έργα τέχνης, τα ρούχα, τα μικροαντικείμενα, τα αυτοκίνητα και τις 11 γούνες της. Προηγουμένως, όλα αυτά θα περιοδεύσουν διαδοχικά στη Μόσχα, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Ντουμπάι, Γενεύη, Παρίσι και Χονγκ Κονγκ. Στις 2 Μαρτίου θα τεθεί σε πλειστηριασμό και η έπαυλη της στα περίχωρα του Λος Άντζελες με τιμή πρώτης προσφοράς τα 85 εκατ. δολάρια.

Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα των πλειστηριασμών ο πρόεδρος των Christie’s Μαρκ Πόρτερ δήλωσε ότι «θεωρεί υποχρέωσή» του να δείξει στον κόσμο την «μοναδική συλλογή κοσμημάτων» της Ελίζαμπεθ Τέιλορ επειδή αυτή αποτελεί «δείγμα καλαισθητικής αγωγής, υψηλής ποιότητας γούστου και προσοχής» την οποία έδειχνε πάντοτε η μεγάλη σταρ, η οποία πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 79 ετών. Ο κ. Πόρτερ ανακοίνωσε επίσης ότι «η συλλογή Τέιλορ» θα εκτεθεί επί μια εβδομάδα στο Ροκφέλερ Σέντερ της Νέας Υόρκης όπου θα καταλάβει ολόκληρη την μεγάλη γκαλερί.

Δεν έγινε καμία εκτίμηση της αξίας της συλλογής αλλά υπολογίζεται ότι μόνο τα κοσμήματα -ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και δυο διαμάντια από τα μεγαλύτερα στον κόσμο – πορούν «να πιάσουν» ως και 600 εκατ. δολάρια. Οι πίνακες, κυρίως μοντέρνων καλλιτεχνών, ίσως αποφέρουν περί τα 250 εκατ. δολάρια. Ένα ποσοστό ως 10% από τις εισπράξεις θα διατεθεί στο Ίδρυμα Τέιλορ για το AIDS.

Τα κοσμήματα και τα ενδύματα της Τζάκι Κένεντι Ωνάση συγκεντρώσαν 35 εκατ. δολάρια όταν δημοπρατήθηκαν το 1993 από τους Sotheby’s (80-85 εκατ. δολάρια σημερινά) και του ζεύγους Ουίνδσορ σχεδόν 25 εκατ. δολάρια δυο χρόνια νωρίτερα.