Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε την παραίτησή του το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Οι χειρισμοί της πρωθυπουργού Μέι στις συζητήσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit και τις συνθήκες με τις οποίες θα γίνει, οδήγησαν σε παραίτηση τον βρετανό υπουργό, όπως νωρίτερα και τον αρμόδιο για το Brexit υπουργό, Ντέιβιντ Ντέιβις.
«Σήμερα το απόγευμα η πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. Ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί σύντομα. Η πρωθυπουργός ευχαριστεί τον Μπόρις για το έργο του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Τζόνσον είχε ακυρώσεις διάφορες συναντήσεις που επρόκειτο να έχει στην επίσημη κατοικία του στο κεντρικό Λονδίνο και κατόπιν αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση απολαμβάνει την μικρότερη εμπιστοσύνη των πολιτών σε ότι αφορά στο Brexit, με τα θετικά ποσοστά να φτάνουν μόλις το 29%.
Πλέον, οι δύο παραιτήσεις αφήνουν εκτεθειμένη τη βρετανίδα πρωθυπουργό, με την κυβέρνηση να κλυδωνίζεται.

Το μεγάλο ερώτημα των πολιτών για τη στάση της κυβέρνησης είναι αν θα προσπαθήσει να ξεπεράσει αυτήν την κρίση τηρώντας τη δέσμευσή της ότι θα επιδιώξει ένα Brexit «φιλικό προς τις επιχειρήσεις» ή αν θα βρεθεί αντιμέτωπη με περισσότερες αποχωρήσεις από την κυβέρνηση και με φωνές που θα την καλούν να παραιτηθεί και η ίδια.