Το οινοτουριστικό δίκτυο Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος επιβραβεύθηκε πρόσφατα με τιμητική διάκριση ως μία από τις «κορυφαίες πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού» στα Tourism Awards 2014, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και την προώθηση του οινοτουρισμού στην Ελλάδα.

Στην τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2014, βραβεύθηκαν οι πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω διαδικασίας που θεσμοθέτησε το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Τravel, Hospitality και Leisure.

Το δίκτυο Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος της ένωσης οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος δημιουργήθηκε το 1996 καθιερώνοντας τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα, μέσα από οκτώ διαφορετικές οινικές διαδρομές, δεκάδες επισκέψιμα οινοποιεία, συνδεδεμένες επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία, τοπικά προϊόντα) και πλήθος άλλων προτάσεων και δραστηριοτήτων με κορυφαίες τις ετήσιες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις Ανοιχτές Πόρτες και Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.

Τα υπόλοιπα τρία τιμητικά βραβεία απενεμήθησαν στον Δρ. Γεράσιμο Ζαχαράτο, για τη συνολική συμβολή του στον Ελληνικό Τουρισμό, στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και στον φωτογράφο Ανδρέα Σφυρίδη, για το φωτογραφικό έργο και την τουριστική καμπάνια «Χαλκιδική 4 Εποχές», αλλά και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για το «Ελληνικό Πρωϊνό» και τη συμβολή του στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των ελληνικών προορισμών.

Περισσότερα στο www.wineroads.gr και στο www.winesofnorthgreece.gr