Παρ’ όλο που τόσες εξωτικές κουζίνες μάς έχουν συστηθεί, η Σκανδιναβία απουσίαζε από το εθνικό μας ρεπερτόριο και ελάχιστα γνωρίζουμε για το ποιο είναι το εμβληματικό πιάτο της Στοκχόλμης ή του Ελσίνκι.

Πολιτογραφημένη Ελληνίδα, η Φινλανδή Μάρικα φέρνει από την πατρίδα τον αδελφό της Σαμού και μας ξεναγούν στα γαστρονομικά τους ήθη.

Ο Σαμού τυγχάνει εξαιρετικός σεφ και η κουζίνα του από εκείνες που στοχεύουν στα αστέρια Michelin, με κάθε πιάτο να αποτελεί μια καλοδουλεμένη συμφωνία με πολλά μινόρε και ματζόρε.

Εμπνέεται από την παράδοση και την πρώτη ύλη της πατρίδας του, αλλά τα πιάτα του δηλώνουν μια βιωμένη αναζήτηση στις νέες τεχνικές, στη δημιουργικότητα που γεννάει κάτι καινούργιο από το κλασικό.

Προτείνω τα γλυκάδια από μοσχάρι με πατάτα και φλοίδες μήλου, το παστό, μαριναρισμένο σε άρκευθο, σιρλόιν με βινεγκρέτ άγριου μανιταριού, πράσινη σαλάτα και πουρέ καρότου, ο ελαφρώς καπνιστός σπιτικός σολομός με πουρέ από παντζάρι και λαχανικά.

Δεν τρελάθηκα: Με το φοντάν σοκολάτας και σιρόπι κασίς με παγωτό βανίλια.

Πληρώνεις:
25 ευρώ /το μενού των 2 πιάτων, 30 ευρώ/το μενού των τριών.

Μεγ. Αλεξανδρου 80-82 & Πηλέως, Κεραμεικός, τηλ. 210 5243 340