ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

250 γρ. σιουφιχτά

1 λίτρο ζωμό κότας, σπιτικό ή ψυγείου

500 γρ. σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και χονδροκομμένο (κρατάμε στην άκρη μερικά φύλλα από την καρδιά, για το γαρνίρισμα)

300 γρ. κατίκι Δομοκού

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τα σιουφιχτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 500 ml ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ρίχνουμε λίγο από τον υπόλοιπο ζωμό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και προσθέτουμε πάλι λίγο ζωμό. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός (όπως κάνουμε για να φτιάξουμε το ριζότο). Οταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τις καρδιές από σπανάκι και το υπόλοιπο κατίκι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.