από metereologos.gr
Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
 
 

Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά

Αρκούν λίγες πατάτες και μια πλούσια πράσινη σαλάτα για να μεταμορφωθεί από μεζές σε κύριο πιάτο
Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

350 γρ. αρνίσια συκωταριά, σε κομμάτια, πλυμένη και καλά στεγνωμένη με απορροφητικό χαρτί

120 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

60 ml Μαυροδάφνη

100 ml ζωμός κοτόπουλου (σπιτικός ή ψυγείου)

50 ml κρέμα γάλακτος

20 γρ. βούτυρο

5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

5 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη συκωταριά γυρνώντας τα κομμάτια, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη, ρίχνουμε τον ζωμό και συνεχίζουμε ώσπου να μαγειρευτούν καλά τα συκωτάκια. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μυρωδικά, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χοιρινή τηγανιά µε µακαρούνες και σάλτσα από κράνα 
Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι 
Χοιρινή τηγανιά με αμπελοφάσουλα 
Χοιρινή τηγανιά με σύγκλινο και σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα 
Εύκολη χοιρινή τηγανιά με σαλάτα 
Τηγανιά κοτόπουλου με τζατζίκι από ρόδι  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.