από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Πολύχρωμη μεξικάνικη σαλάτα

Εντυπωσιακή τόσο στην όψη όσο και στη γεύση
Πολύχρωμη μεξικάνικη σαλάτα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 5-6 άτομα

1 φλ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα

1 φλ. καλαμπόκι, βρασμένο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

½ αβοκάντο, κομμένο σε καρεδάκια

1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε καρεδάκια

1 καρότο, κομμένο σε καρεδάκια

½ αγγούρι, κομμένο σε καρεδάκια

 

Για την βινεγκρέτ

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λευκό ξίδι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα κύμινο

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά. Χτυπάμε στο σέικερ ή στο multi τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα προτού τη σερβίρουμε.

 

Tip

Αν προσθέσετε ψιλοκομμένο φιλέτο ψητού κοτόπουλου έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φασόλια και καλαμπόκι σε κονσέρβα, αρκεί να τα ξεπλύνετε σχολαστικά σε ένα σουρωτήρι προτού τα βάλετε στη σαλάτα.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα µε ρεβίθια, φασολάκια και ψητό χαλούµι 
Σαλάτα με κινόα, κόλιαντρο και ψητά παντζάρια 
Σαλάτα µε λαχανικά και σπιτική µαγιονέζα 
Σαλάτα νισουάζ µε φρέσκο τόνο 
Σαλάτα µε σταφύλια και καρύδια  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.