Υλικά για 6 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας
6 μήλα Στάρκιν, Γκόλντεν ή πράσινα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική ή καστανή
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240οC. Κόβουμε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο σχήμα με μήκος 25 εκ. και πλάτος 15 εκ.
Απλώνουμε 1 κ.σ. ζάχαρη σε ένα ρηχό ταψί ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε το φύλλο επάνω και κατόπιν πασπαλίζουμε το φύλλο με 1 κ.σ. ζάχαρη. Τοποθετούμε τις φέτες των μήλων σε σειρά πάνω στη ζύμη ακουμπώντας το ένα στο τέλος του άλλου.
Αλείφουμε τα μήλα με το βούτυρο, αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μήλα με το μείγμα.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα μήλα. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή, μαζί με σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό κανέλα.
Tip
Για να καραμελώσετε τη μηλόπιτα, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και την ψήνετε στο γκριλ για 1-2 λεπτά, ελέγχοντας προσεκτικά το ψήσιμο, για να μην καεί.