Υλικά για 5-6 άτομα
Για το ψωμί
40 γρ. μαγιά, νωπή
1 κ.σ. μέλι
600 ml νερό
1 κ.σ. αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
500 γρ. κιμάς, μισός μοσχαρίσιος και μισός χοιρινός
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2-3 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη
2-3 καρφάκια γαρίφαλου
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. φέτα, σκληρή, θρυμματισμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ψωμί:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τον κιμά.

Κιμάς:
Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά «σπάζοντάς» τον με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί έως ότου πιει όλα τα υγρά.

Μόλις είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και τα καρφάκια γαρίφαλου, ρίχνουμε τη φέτα, αλάτι (με προσοχή), πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως.


Σύνθεση:
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι πάνω σε μια καθαρή και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1 εκ. Απλώνουμε επάνω του τον κιμά και το τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το ψωμί σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε το ψωμί για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.