Υλικά για ένα ταψί 25×25εκ.
Για το σάμαλι
280 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομματάκια
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
360 γρ. αβγά (περίπου 6 μεσαία αβγά )
320 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
120 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
χυμός από 1 λεμόνι, μικρό
40 γρ. λικέρ καρύδας (μαλιμπού)
Εκτέλεση

Σάμαλι:
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την καρύδα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά.


Σιρόπιασμα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη ζάχαρη, με το νερό και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. Αποσύρουμε την φωτιά, ρίχνουμε το ποτό και ανακατεύουμε.

Μόλις κρυώσει το σάμαλι, το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.