από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Μακαρονάδα στο λεπτό μαγειρεμένη σε βαζάκι

Μακαρονάδα στο λεπτό μαγειρεμένη σε βαζάκι
Γιώργος Δρακόπουλος, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 2 άτομα

½ πακέτο (και λίγο παραπάνω) ζυμαρικά σπαγκέτι
2-3 κ.σ. αγουρέλαιο
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 φύλλα βασιλικού, κατά προτίμηση πλατύφυλλου
½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
120 γρ. ντοματίνια άνυδρα, ψιλοκομμένα ή 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 βάζο μεγάλο (ή 2 μικρά) για μαρμελάδα, με αεροστεγές κλείσιμο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο βαζάκι το αγουρέλαιο, αλατοπίπερο, τον βασιλικό, το σκόρδο και τη ντομάτα.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο θαλασσινό νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά.

Με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα βγάζουμε και όπως είναι καυτά τα μεταφέρουμε στο βαζάκι μαζί με 2-3 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν. Κλείνουμε το βάζο καλά και το κουνάμε σαν «φραπέ». Ανοίγουμε το βαζάκι και σερβίρουμε.

Τip
Ισως ο καλύτερος τρόπος (mantecatura όπως λένε και οι ιταλοί) για να πετύχουμε το απόλυτο γλασάρισμα. Από τις πιο απλές και νοστιμότερες μακαρονάδες της ζωής μου.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.