Υλικά για 5-6 άτομα

6 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, σε ροδέλες
400 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
½ φλ. ούζο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γεμάτη κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και ψήνουμε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε υπομονετικά τα κρεμμύδια, για περίπου 20 λεπτά, με λίγο αλάτι, μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μελώσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει και να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπέικον και την πάπρικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

Κόβουμε τα φύλλα σε 2 κάθετες λωρίδες. Παίρνουμε τις λωρίδες ανά δύο και στην άκρη της καθεμιάς βάζουμε από 1 κ.σ. γέμιση. Τυλίγουμε χιαστί φτιάχνοντας τρίγωνα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tip
Εναλλακτικά, αντί για φύλλο κρούστας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα. Σε αυτή την περίπτωση δεν τα τυλίγουμε σε τριγωνάκια, αλλά κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια, τα γεμίζουμε και τα διπλώνουμε στη μέση.