Υλικά για 8 άτομα

5 αβγά, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
650 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
70 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τα 200 γρ. ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αφρατέψει και ασπρίσει, το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε την κανέλα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, προσθέτοντας την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ατομικές μεταλλικές φόρμες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσουν.

Για το σερβίρισμα, βουτάμε τις φόρμες σε λίγο ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε ή μπορούμε να το σερβίρουμε μέσα στις φόρμες.