Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό όστρακα (μύδια, φούσκες, χτένια κτλ.)
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμύδια,ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα με ντοματίνια
10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
εκτέλεση
Σάλτσα με ντοματίνια: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να ενωθούν τα αρώματα.
Σάλτσα μουστάρδας: Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με της προηγούμενης σάλτσας.
Οστρακα: Πλένουμε καλά τα όστρακα για να φύγουν τα ασβεστώματα που τυχόν έχουν. Τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη στη φωτιά για 20 λεπτά. Οταν την ξεσκεπάσουμε, ξεχωρίζουμε τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει και τα πετάμε.
Συνοδεύουμε με τις σάλτσες μας.