Προετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 20΄-25΄
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο (500 γρ.) βίδες
2 μελιτζάνες, τσακώνικες ή αργίτικες
3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες, ή 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα, μυζήθρα ξερή)
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 1 εκ. Τις τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά στο ελαιόλαδο με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους.
Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τον βασιλικό, το γιαούρτι και το νερό που κρατήσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.