από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

Κεφτέδες με κρούστα από μυρωδικά

Κεφτέδες με κρούστα από μυρωδικά
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά

Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ. κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγιγμένο
2 αβγά χτυπημένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμά

Για την κρούστα
2 ματσάκια θυμάρι, φρέσκο, τα φυλλαράκια
1 ματσάκι δενδρολίβανο, τα κλωναράκια
2 σκελίδες σκόρδου, χωρίς τον πράσινο πυρήνα
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
300 γρ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Κεφτέδες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κατόπιν τα πλάθουμε σε κεφταδάκια.

Κρούστα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πιάτο.

Σύνθεση: Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλύπτει μέχρι την μέση τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις τους βγάλουμε από το τηγάνι τους περνάμε από την νωπή κρούστα μυρωδικών ώστε να κολλήσει.

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντάς τα με μία σάλτσα γιαουρτιού*.

Tip
Προσέχουμε το αλάτι στους κεφτέδες καθώς η κρούστα είναι αρκετά αλμυρή.
*Σάλτσα γιαουρτιού: σε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι ανακατεύουμε 2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, 2-3 φύλλα δυόσμου και 1 κ.σ. μηλόξιδο.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρασοκεφτέδες με πλιγούρι  
Κεφτέδες κοτόπουλου με σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια 
Κεφτέδες με κρεμμύδια γιαχνί 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.