υλικά για 8 άτομα

Για τη γέμιση
10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. κατίκι ή ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 φλ. γάλα, φρέσκο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Για τη βάση της τάρτας
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεμένο με 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
125 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
1 αβγό
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. νερό, ζεστό

ή ένα φύλλο ζύμης κουρού

εκτελεση

Γέμιση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάση τάρτας:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη μαργαρίνη, το αβγό, το τυρί και το νερό. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο, το στρώνουμε καλά με τα χέρια και κόβουμε ό,τι περισσεύει γύρω γύρω.

Το τρυπάμε σε 3-4 μέρη για να μη φουσκώσει και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ξαναψήνουμε την τάρτα για ακόμη 15 λεπτά.

Tip
Προσέχουμε το αλάτι ανάλογα με το τυρί που θα επιλέξουμε. Το ανθότυρο είναι εντελώς ανάλατο σε αντίθεση με το κατίκι που είναι λίγο αλμυρό.