Υλικά για 5-6 μπολάκια

4 φλ. γάλα
½ φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. μέλι
1 βανίλια
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

τριμμένα καρύδια και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι με 3½ φλ. του καφέ νερό και μια πρέζα αλάτι, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό του.
Σε ½ φλ. κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια, το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι – αν του έχει απομείνει λίγο νεράκι δεν πειράζει – και το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή όμως, δεν το αφήνουμε να σφίξει πολύ.
Μόλις αρχίσει να πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολ.
Το σερβίρουμε με την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια.

Τip
Τον χειμώνα τρώγεται καλύτερα ζεστό. Το καλοκαίρι είναι καταπληκτικό κρύο από το ψυγείο, που σημαίνει ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη.