Υλικά για 7-8 μερίδες

λίγο βούτυρο, λιωμένο, για τις φόρμες
λίγη ζάχαρη κρυσταλλική, για τις φόρμες
50 γραμμ. κακάο, σε σκόνη
250 γραμμ. σοκολάτα, 70% κακάο, σε μικρά κομμάτια
ασπράδια από 10 αβγά
50 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα (θα χρειαστούμε 300 γραμμ.)
350 ml γάλα
100 γραμμ. ζάχαρη, κρυσταλλική
κρόκοι από 4 αβγά
30 γραμμ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τους κρόκους. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε λίγο στα αβγά και ανακατεύουμε για να πάρει το μείγμα τη θερμοκρασία του γάλακτος. Ρίχνουμε τα αβγά στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει η κρέμα την αδειάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το κακάο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει «πέτσα». Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 300 γραμμ. από την κρέμα που φτιάξαμε. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μισή μαρέγκα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά και στη συνέχεια ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Περνάμε με βούτυρο ατομικές πυρίμαχες φόρμες για σουφλέ, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Τip
Tην κρέμα που μας περίσσεψε μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες για κάποιο άλλο γλυκό.