Υλικά για 4 άτομα

Για τα γιουβαρλάκια
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο έ.π. ελαιόλαδο

Για τη σούπα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι σέσκουλα, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Γιουβαρλάκια: Προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

Σούπα: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε 1½ λίτρο νερό, αλάτι, πιπέρι και μόλις βράσει προσθέτουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια, προσεκτικά να μη διαλυθούν. Βράζουμε για 30-40 λεπτά και σερβίρουμε τη σούπα σκέτη ή με χυμό λεμονιού.