Ε λοιπόν σήμερα δεν ξέρω από πού να αρχίσω… Το βρήκα! Θα σας μεταφέρω κατ’ αρχάς τον ενθουσιασμό μου: όλοι στο περιοδικό κινούμαστε τις τελευταίες εβδομάδες στον αστερισμό των Food Blog Awards, του διαγωνισμού που διοργανώνουμε με στόχο να ανακαλύψουμε, να βραβεύσουμε και να σας συστήσουμε τους καλύτερους διαδικτυακούς συναδέλφους μας.

Είναι δύσκολο να σας περιγράψω πόσο συγκινημένοι είμαστε με τον αριθμό των συμμετοχών και απολύτως γοητευμένοι από την ποιότητά τους. Με απόλυτη ειλικρίνεια δηλώνω ότι έχουμε περάσει πολύ δύσκολες ώρες προσπαθώντας να καταλήξουμε μόνο σε πέντε φιναλίστ ανά κατηγορία.

Παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι, καθώς στις αρχές του Ιουλίου θα βγει στον διαδικτυακό αέρα η ειδική ενότητα του διαγωνισμού που θα φιλοξενείται στο www.tovima.gr/vimagourmet. Εκεί, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε έναν προς έναν τους/τις φιναλίστ και, καθώς δεν θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο, να ψηφίσετε για να αναδείξετε τους δικούς σας νικητές.

Εν τω μεταξύ, όσοι από εσάς θέλετε, μπορείτε να λάβετε μέρος στα τρία δωρεάν (χάρη στη γενναιοδωρία των χορηγών μας) σεμινάρια μαγειρικής που έχουμε σχεδιάσει για τις επόμενες εβδομάδες. Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στις σελίδες του περιοδικού και κρατήστε θέση.

Οσο για το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, έχουμε φροντίσει όπως πάντα να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες σας: έτσι, το «μάθημα» του σχολείου μαγειρικής είναι σήμερα οι γρανίτες, ενώ τα γλυκά μας ετοιμάζονται γρήγορα για να γλυκαθείτε χωρίς να κουραστείτε. Οι εργένικες συνταγές έχουν λαχανικά (γιατί οι εργένηδες δεν τρέφονται μόνο με πίτσα και σουβλάκι!), το αγαπημένο χουνκιάρ μεταμορφώνεται, τα ψάρια περνούν σε δεύτερο ρόλο (εξίσου νόστιμο, υπογεγραμμένο από τον Λευτέρη), οι σπόροι-υπερτροφές νοστιμίζουν το πιάτο μας (με τη βοήθεια του Γιάννη Μπαξεβάνη) και χάρη στον Αλέξανδρο Κοσκινά οι μακαρονάδες γίνονται απολαυστικότερες. Καλά μαγειρέματα και σας περιμένουμε…

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.